ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο έτη από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση

Μητσοτάκης σε ΣΚΑΙ: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο έτη από τη στιγμή που θα αναλάβει την διακυβέρνηση εξήγγειλε, σε συνέντευξή του στο Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
mitsotakis

Μιλώντας στο κανάλι του Φαλήρου, σημείωσε: «Εγώ δεν θα κάνω τo λάθος που έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εγώ όμως θα δεσμευτώ πως ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί, και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των δύο πρώτων ετών.

Στο ερώτημα πώς θα επιτύχει τη μείωση, δεδομένου ότι ο φόρος συμβάλλει σημαντικά στα δημόσια έσοδα, ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε: «Γιατί θα μπορώ να βρω περικοπές δαπανών που θα εξισορροπήσουν αυτή την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Πιστεύετε πραγματικά πως σήμερα δεν μπορούν να βρεθούν από εξοικονόμηση δαπανών 700 - 800 εκατ; Κάτι που σημαίνει μείωση του κράτους, καλύτερη εκτίμηση των προϋπολογισμών, αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, εξορθολογισμός στις δαπάνες στην υγεία και την παιδεία».

«Επειδή διαχειρίστηκα το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης ξέρω πολύ καλά τι κάναμε και πόσα ακόμα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει», πρόσθεσε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΕΙναι τόσες πολλες οι Μεταρρυθμήσεις που χρειάζεται το κρατος στην λειτουργία του και η κοινωνία μας παντού σε πόλεις και χωριά , που αν εχει όρεξη κάποιος μπορεί να κανει θαύματα !
  Να ξέρετε δε, οτι πολλα από αυτά δεν στοιχίζουν τίποτε , ενώ από την αλλη εξοικονομούν πόρους.
  Ο νόμος για την απαγόρευση του καμνήσματος ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ π.χ. Θα εξοικονομήσει για το μελλον νοσήλια των θυμάτων του καρκίνου , καθώς και εργοροωρες απο την ασθένεια …
  Γιατι θα πρέπει να καταλάβουν οι διοικούντες οτι βάλλονται και η μη καπνιστές απο τον καπνό του τσιγάρου των δίπλα τους .
  Να μην σας πώ οτι η εξισορρόπηση από την ελλάττωση ενός άδικου φόρου οταν ελαττωθεί , να γίνει από πρόστιμα των παρανόμως καπνιζόντων σε δημόσιους χώρους ,
  ή αυτων που παρκάρουν στα πεζοδρόμια , αυτων που παραβαίνουν τους νομους της τροχαίας .
  Αυτο γίνεται , χαζοί μου Ελληναράδες !
  και στον υπόλοιπο κόσμο …
  Εχουμε τοτε και ετςι ευνομούμενες Κοινωνίες και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς
  απο και σς κάποιο μεγάλο βαθμό από τον ιδιο τον απείθαρχο πληθυσμό που ετσι εν καιρώ θα γίνει υπόδειγμα … Ηθικής !
  Απλό ; ναι , απλή λογική που μερικοί απο μας θελουμε να δούμε να εφαρμόζεται, από ποια παράταξη θέλει να βρει υποστήριξη .
  Την δική μου δε παράταξη δεν την κρύβω.

 2. dimitris 9:18 09/09/2016

  Μπορώ να πώ οτι στίς περικοπές άγγιζε ις την τελειότητα, στο Τσακ δεν προλαβες να σωσεις το κράτος
  απο την περικοπή των τεράστιων δαπανών απο τους μισθούς των καθαριστριων, αχ άτυχη Ελλάδα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.