ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την παιδεία η πρώτη, μετά ΔΕΘ, αντιπαράθεση

Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης και περιμένει τον Τσίπρα στη Βουλή

Για την παιδεία η πρώτη, μετά ΔΕΘ, αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα.

Εντατική προετοιμασία για μία, όπως όλα δείχνουν εφ όλης της ύλης σύγκρουση με τον Πρωθυπουργό, έχει ξεκινήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους την επόμενη εβδομάδα κατά τη συζήτηση της προ ημερησίας συζήτησης που έχει προκαλέσει η Ν.Δ. για τα ζητήματα Παιδείας.

Οι επιλογές του κ. Ν. Φίλη σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, και, εσχάτως, οι σχέσεις με την ελλαδική Εκκλησία με αφορμή το μάθημα των θρησκευτικών θα βρεθούν στην αιχμή της αντιπαράθεσης.

Την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Προέδρους και Αναπληρωτές Προέδρους των Συμβουλίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στο σημαντικό αυτό θεσμό και την εν γένει προσφορά τους στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δηλώνοντας στο
τέλος της συνάντησης πως αναλαμβάνει προσωπική δέσμευση ότι «η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει το ρόλο των Συμβουλίων με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις».

«Συζήτησα μαζί τους για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει, εδώ και ενάμιση χρόνο, από τις συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες και επιθέσεις.

Επιθέσεις οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τις πρόσφατες, μαζικές παραιτήσεις πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο θεσμός των Συμβουλίων έτυχε πρωτοφανούς πολιτικής και ακαδημαϊκής συναίνεσης, όταν δημιουργήθηκε.

Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση έχει στόχο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ένα τόσο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό, που ανιδιοτελώς προσφέρει στην αναβάθμιση και εξωστρέφεια του δημόσιου Πανεπιστημίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της
Ν.Δ.

Πλην όμως, με τα μέτωπα της οικονομία, του προσφυγικού και, φυσικά, των τηλεοπτικών αδειών και της Τράπεζας Αττικής ανοικτά, η παρέμβαση Μητσοτάκη δεν θα περιοριστεί στα εκπαιδευτικά θέματα. Στη Ν.Δ., άλλωστε, θεωρούν τα παραπάνω θέματα ως ενδεικτικά όχι μόνον της κατάρρευσης του ηθικού
πλεονεκτήματος της Αριστεράς αλλά και ως απόδειξη της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει, δε, τη θέση ότι ο μόνος τρόπος για να υπερβεί η Ελλάδα το αδιέξοδο είναι η διενέργεια εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.