ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε (20:00) η ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στη ΔΕΘ

Μητσοτάκης - Τζιτζικώστας: Αφήνουν πίσω τα όποια προβλήματα και προχωρούν στην επόμενη μέρα

Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
mitso

"Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η Ν.Δ., πορεύεται ενωμένη και χρέος της δικής γενιάς - γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι - είναι αυτά τα πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έτσι προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

"Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση", τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την ώρα που τον υποδέχτηκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες και του είπε: "Θα το εγκαινιάσετε ως πρωθυπουργός μέχρι τον Μάιο, πρώτα ο θεός".

Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το προσφυγικό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη είπε ότι επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Ν.Δ. για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός και η δικαιοσύνη "κωφεύουν" απέναντι στις αιχμές που άφησε ο κ. Βουδούρης με την παραίτησή του.

Ο κ. Τζιτζικώστας χάρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο από το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Όπως εξήγησε το έκανε για λόγους συμβολικούς γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν σταματήσει οι εργασίες στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά αυτό δεν αρκεί. "Πρώτα ο Θεός, με το καλό, όταν γίνετε κυβέρνηση, θα δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει για να αναδειχθεί και να μπορεί πλέον να το επισκέπτεται και ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι", είπε ο κ. Τζιτζικώστας στον κ. Μητσοτάκη.

"Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι οι μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές και οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας όπως το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης ανήκουν σε όλον τον ελληνικό λαό, είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μια κατ΄ εμέ προβληματική καθυστέρηση στην περαιτέρω δουλειά η οποία πρέπει να γίνει στην Αμφίπολη. Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση μια τόσο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη πρέπει να προβληθεί και φυσικά, με τη σειρά της, να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τελικά πόλο πλούτου όχι μόνο για την περιοχή της Αμφίπολης, αλλά και για όλη την Κεντρική Μακεδονία", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας..

--Με την διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO

Για ένα πολύ ενδιαφέρον επίτευγμα, το οποίο προκύπτει παράλληλα με το γεγονός ότι η πόλη αγκάλιασε ξανά την έκθεση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία της ΔΕΘ-Helexpo και στην 81η ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, συνεχάρη τη διοίκηση της έκθεσης για την πορεία της εταιρείας, καθώς και για το εκθεσιακό αποτέλεσμα της φετινής ΔΕΘ. Μάλιστα, επισήμανε πως πολλοί είχαν προεξοφλήσει τον αργό θάνατο της ΔΕΘ-Helexpο, αλλά η συγχώνευση των δύο εταιρειών στάθηκε καταλυτική για να προχωρήσει αναπτυξιακά το νέο ενιαίο σχήμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο χώρος της έκθεσης πρέπει να παράγει δράσεις, αλλά και ποιότητα ζωής καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, αφού καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε το μεγάλο στοίχημα της διεθνοποίησης, στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε τη στήριξη που παρέχει η έκθεση στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ παρέθεσε και τα ρεκόρ της 81ης διοργάνωσης, όπως το ότι είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Λάζαρος Λαζαρίδης στάθηκε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων της έκθεσης, ενώ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής αναφέρθηκε στις 15 κλαδικές εκθέσεις, που διοργανώνει η εταιρεία, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.