ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ τη Δευτέρα

Mόσχα: Κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τερματισμό της συριακής κρίσης

syria

Kοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία, η οποία θα βοηθήσει να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ των τρομοκρατών και των δυνάμεων που αντιπολιτεύονται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ βρίσκονται η Ουάσινγκτον και η Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

"Βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία... Όμως η τέχνη της διπλωματίας απαιτεί χρόνο για την εφαρμογή της. Δεν μπορώ να σας πώ το πότε θα επιτευχθεί και θα ανακοινωθεί. Νομίζω ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν", είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

"Μέχρι να θέσουμε τον τελευταίο λίθο... δεν θα μπορούμε να πούμε ότι έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα", συνέχισε.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, από το Χαντζόου της Κίνας όπου βρίσκεται, είπε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, ώστε να συζητήσουν τις εναπομείνασες διαφορές τους στο ζήτημα της Συρίας.

"Όλοι ξέρουν πόσο περίπλοκο είναι αυτό το θέμα, λόγω των πολλών διαφορετικών δυνάμεων που εμπλέκονται. Κατά συνέπεια, αποφασίσαμε να συναντηθούμε αύριο για να δούμε αν μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας σε ένα-δυο ζητήματα", εξήγησε.
"Απομένουν ακόμη δυο δύσκολα θέματα τα οποία πρέπει να επεξεργαστούμε", είπε, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποια είναι τα "αγκάθια" που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.