ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου

Ν.Κανάκης : Εμβολιασμένα και υγιή τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο

Σύμφωνα με τον κ.Κανάκη, η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή και ο εμβολιασμός που έχει γίνει από τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι πλήρης.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως λέει, αισθάνεται ευθύνη για αυτά τα παιδιά, και θα υπερασπιστεί το ανθρώπινο δικαίωμά τους να πάνε σχολείο. «Όπου υπάρχουν προβλήματα να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του κ.Κανάκη:

"Στο Ωραιόκαστρο και το κέντρο προσφύγων οι Γιατροί του Κόσμου βρισκόμαστε συνεχώς. Με συνεχή υγειονομική κάλυψη και επιπλέον παιδίατρο έξι μέρες την εβδομάδα! Και η εικόνα από τα ιστορικά και τις μετρήσεις των παιδιών δείχνει έναν παιδικό πληθυσμό απολύτως υγιή!

Οι δε εμβολιασμοί στα παιδιά του κέντρου με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας έγιναν κανονικά.Σε συνδυασμό δε με αυτούς της Ειδομένης από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στον ίδιο παιδικό πληθυσμό πριν καθιστά τα παιδιά πρόσφυγες, συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο από τα πιό πλήρως καλυμένα, απο όλα τα κέντρα.

Αύριο λοιπόν χωρίς φωνές, φασαρίες, και κουβέντες στον αέρα, χωρίς μισαλοδοξίες και φήμες θα μιλήσουμε για όλα αυτά και όχι μόνο. Και θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί για αυτά τα παιδιά έχουμε την ευθύνη. Και θα υπερασπίστουμε το ανθρώπινο δικαιωμά τους να πάνε σχολείο.

Οπως υπερασπιστήκαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε για χιλιάδες Ελληνόπουλα που βρίσκουν καταφύγιο στα Πολυιατρεία μας, που στερούνταν τον εμβολιασμό, την ιατρική φροντίδα, τη μέριμνα όλο αυτό τον καιρό Αλήθεια θα τα διώξουμε από τα δημόσια σχολεία?

Γιατί όπου υπάρχουν προβλήματα -και πάντως όχι στο Ωραιόκαστρο- να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Και όχι απλά να πετάμε στον κοινωνικό Καιάδα του εξοστρακισμού από τα σχολεία αθώων παιδιών που δεν διάλεξαν ούτε ευθύνονται για την καταστασή τους.

Τα φτωχά παιδιά δεν είναι άρρωστα παιδιά!

Οποιος έχει αντιρρήσεις φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να τις διατυπώνει και να τις υπερασπίζεται. Αλλά με το θάρρος της γνώμης του και των πραγματικών κινήτρων του και όχι να κρύβεται πίσω από την δήθεν υποκριτική ανησυχία του για την δημόσια υγεία.

Ας πεί καθαρά τι πιστεύει και ας μην πλατσουρίζει στα θολά νερά του φόβου για αρρώστιες!

Οποιος επιχειρήσει να διασπείρει φήμες για την υγεία των παιδιών που φροντίζουμε και προστατεύουμε θα μας βρεί απέναντι Τα υπόλοιπα από αύριο..."

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.