ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Να περιμένουμε και τον γύψο;

Πολλοί σημείωσαν την αλαζονεία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, απέναντι σε δυνάμει άνεργη εργαζόμενη στα  ΜΜΕ, επειδή τόλμησε να του πει το προφανές: πως δεν την απολύει ο εργοδότης της, αλλά η πολιτική και μη τεκμηριωμένη απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Η απόφαση δημιουργίας ολιγοπωλίου στην Ενημέρωση, την Πολυφωνία, περιορίζοντας τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Μίας απόφασης που όπως παραδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, ήταν συνειδητή: στο δίλημμα «δημοκρατία ή χρήμα», απάντησε «χρήμα». Το είπε, ως επιτυχία.

Όταν του υπεδείχθη από την δημοσιογράφο πως το «χρήμα» μπορούσε να το εξασφαλίσει χωρίς να περιορίσει την πολυφωνία, κάλυψε την αμηχανία του επιτιθέμενος, με τα επιχειρήματα του «τζάμπα»... Ουδείς φυσικά ζήτησε ή υποστήριξε το «τζάμπα», όσο κι αν ο Πρωθυπουργός δεν ντρέπεται να κραυγάζει
για το αντίθετο.
Η διαδικασία δεν βγάζει νόημα ούτε σε χρήμα. Ο εν λόγω εργοδότης, ήταν τόσο «τζάμπα», που προσέφερε 61 εκατομμύρια ευρώ, όταν η πρώτη άδεια πουλήθηκε μόλις 43 εκατομμύρια ευρώ, αλλά άδεια δεν πήρε. Έχασε στο πόκερ. Ας σημειωθεί εδώ, πως σύμφωνα με τον ΣΕΒ, το κλείσιμο των καναλιών θα στερήσει
από την αγορά 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ. Και τα μισά να είναι, το πλήγμα, είναι τεράστιο. Το μόνο που μένει, λοιπόν, ως αποτέλεσμα και πρόθεση, είναι ο περιορισμός της Πολυφωνίας.

Συνοψίζουμε,

Η τάχα τακτοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου, δεν έφερε Διαφάνεια, δεν ενίσχυσε τη Δημοκρατία και σίγουρα δεν προστάτευσε τους εργαζόμενους, οσονούπω άνεργους, όπως επιχείρησε να μας πείσει εχθές ο Πρωθυπουργός όταν μίλησε περί «ομήρων».

Στον απόηχο όλων αυτών, θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τόσο βαθιά αντιδημοκρατική, η επίθεση Πολάκη στην προς απόλυση εργαζόμενη, και δη δημοσιογράφο, στην βάση εικαζόμενων πολιτικών της πεποιθήσεων από μέρους του. Το προεκλογικό «ή εμείς, ή αυτοί», εξελίχθηκε σε κυβερνητικό δόγμα: «αν δεν είσαι μαζί μας, είμαστε εναντίον σου», πολίτη.

Ποιός να το φανταζόταν, πως θα έρθει η ώρα να αναπολήσουμε το κάψιμο των φακέλων της ασφάλειας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τριανταπέντε χρόνια μετά, σε καιρούς κατ’ όνομα «αριστερής» διακυβέρνησης, με τον κ. Τσίπρα σε ρόλο Αβέρωφ. Ο κ. Καμμένος δίδαξε επιτυχώς τον κ. Τσίπρα, πως να γράφει «με το
δεξί». Να περιμένουμε και το γύψο;

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αγγελος 18:59 12/09/2016

    Αν σπασει ο διαβολος το ποδι του και ξαναγινει κυβερνηση αυτο το τσιρκο η ενημερωση θα γινεται α λα Βορεια Κορεα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.