ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεβαιότητα για απόρριψη του νόμου Παππά από ΣτΕ και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΝΔ για άδειες: Τίποτε δεν τέλειωσε

Βεβαιότητα στην Πειραιώς για την απόρριψη του νόμου Παππά από ΣτΕ και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
mitsotakis1

Εν μέσω των κυβερνητικών πανηγυρισμών για τα 246 εκατομμύρια των τηλεοπτικών αδειών, η Ν.Δ. ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση που εδράζεται, κατά κύριο λόγο αλλά όχι μόνον, στην εκτίμηση που υπάρχει ότι η συνταγματικότητα του νόμου θα καταπέσει στο ΣτΕ ή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ωστόσο, ενόψει και της ανόδου του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης ουδεμία διάθεση έχει να αφήσει τον κ. Τσίπρα να πανηγυρίζει και ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση, σε πραγματικό και ηθικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν ως παραδοχή τη σπουδή του Γ.Γ. Ενημέρωσης Λ. Κρέτσου να δηλώσει ότι στις περιφερειακές και θεματικές άδειες θα αξιοποιηθεί το ΕΣΡ και σημειώνουν ότι η συναίνεση της Ν.Δ. σε μία τέτοια προσπάθεια δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Επιπλέον, αναμένεται να καταγγείλουν τη σπουδή της κυβέρνησης για τη δημοπράτηση των αδειών, χωρίς να έχει αποφανθεί τελεσίδικα το ΣτΕ, θέτοντας το ερώτημα τί θα πράξει το Μαξίμου εάν το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κρίνει ότι ο αποκλεισμός του ΕΣΡ από τη διαδικασία είναι αντισυνταγματικός.

Πάνω σε αυτό το δεδομένο, η Ν.Δ. επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι η διαδικασία αδειοδότησης να ξεκινήσει εκ του μηδενός με περισσότερες άδειες, σύμφωνα και με τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος.

Ωστόσο, η κριτική Μητσοτάκη δεν θα αφορά μόνον τη θεσμική – πρακτική πτυχή του ζητήματος αλλά και την ηθική. Διότι όλο το εγχείρημα της κυβέρνησης εδράζεται στο αφήγημα περί πάταξης της διαπλοκής και την εξυγίανση. Εκτός, λοιπόν, των εκατοντάδων εργαζόμενων που απειλούνται με ανεργία, στη διαδικασία εμφανίστηκαν δύο υποψήφιοι που όχι μόνον πόνταραν υψηλά ποσά αλλά θα πρέπει τώρα να επενδύσουν και άλλα τόσα για να αποκτήσουν εξοπλισμό, προσωπικό και πρόγραμμα. Και το ερώτημα που θα θέτει, παγίως, η Ν.Δ. είναι ποιοί εργολάβοι είναι κακοί, οι παλαιοί που είχαν άδειες ή οι
νέοι που τις απέκτησαν τώρα;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.