ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε στην αντεπίθεση

ΝΔ: Οι τηλεοπτικές άδειες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν

Αντεπίθεση της Ν.Δ που δεσμεύεται για κατάργηση νόμου Παππά, επαναφορά ΕΣΡ και νέες άδειες...
mitsotakis

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τους τέσσερις νέους καναλάρχες, στη Νέα Δημοκρατία επιδιώκουν να περάσουν στην αντεπίθεση καθώς θεωρούν ότι η επιλογή της κυβέρνησης να επικεντρωθεί στο ζήτημα συνιστά προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Το ζήτημα, μαζί με την επικείμενη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, συζητήθηκε σήμερα στο συντονιστικό της Ν.Δ., που συνεδρίασε στη Βουλή, όπου και επιβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος για κατάργηση του νόμου Παππά.

Όπως σημείωναν πηγές κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «θέματα όπως οι τηλεοπτικές άδειες που σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν». Προεξοφλούσαν, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει αυτή την παράμετρο, όλο το επόμενο διάστημα.

Ως προς την ουσία του θέματος, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «σαφή θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον νέο διαγωνισμό η Κυβέρνηση δεν καταπολεμά την διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής».

Προσέθεταν ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό - αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα.

Ως προς τη γενικότερη πορεία της χώρας, η εκτίμηση ήταν οτι η χώρα σέρνεται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά απο τη σφαγιαστική  έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και
συντάξεων. «Η χώρα είναι και θα παραμείνει σε ύφεση. Όλη αυτή η κατάσταση ενόψει του φθινόπωρου και του πολύ δύσκολου χειμώνα γίνεται αισθητή από την κοινωνία από την οποία έρχεται μια δυνατή βοη "δεν αντέχουμε άλλο"».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τα ευτράπελα του Τσίπρα και του Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες μου θυμίζουν και τος κακούς χειρισμούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου οταν ψήφιζαν στην Βουλή να «μην κάνουν τίποτε» γιά το θέμα αυτό και να παρατείνουν το πως ειχε η κατάστάσης.
    Στην δε ψηφοφορία επί του θέματος, από το τότε ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν ο Γιωργος Παπανδρέου και ο πρωην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης .
    Ναι ! ηταν ο «τσολάκογλου» Γιώργος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που εναντιώθηκε στους καναλάρχες εκείνης της εποχής, στούς οποίου νωρίτερα σαν πρωθυπουργός είχε αρνηθεί να εγγυηθεί η κυβερνησης του , οτιδήποτε Δάνεια..
    Είχε γίνει ευρέως γνωστό οτι τους είπε » η κυβέρνησης δεν ειναι τράπεζα. Αν σας τα δώσουν οι τράπεζες είναι δική τους υπόθεση …» Το οποίον ειδικά ο Ψηχάρης δεν του το συγχώρεσε !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.