ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΔΕΘ από σήμερα

ΝΔ: Όχι μόνον οικονομία από Μητσοτάκη

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το ύφος και το ήθος της αλλά και τις παρεμβάσεις σε δικαιοσύνη, media.

Μπορεί τα βλέμματα να στρέφονται στην οικονομική πρόταση που θα παρουσιάσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και στις φοροαπαλλαγές που θα ανακοινώσει (ΕΝΦΙΑ, κατάργηση φόρου στο κρασί, τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, ΦΠΑ;), ωστόσο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται αποφασισμένος να ρίξει το βάρος του και στο θεσμικό, πολιτικό πεδίο και να αναδείξει το ήθος και το ύφος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης που επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση με τις πρακτικές της απομακρύνει την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις σε μία σειρά από μέτωπα και αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική.

Οι εξελίξεις στα ΜΜΕ και η προφανής προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο, παρά τις συνταγματικές προβλέψεις, οι εκκαθαρίσεις στη Δικαιοσύνη – με τελευταίο περιστατικό αυτό του Ισίδωρου Ντογιάκου – αλλά και η χθεσινή «έφοδος» στην επιχείρηση της Λίνας Στουρνάρα αντιμετωπίζονται ως διαφορετικές όψεις του ίδιου πράγματος: της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιβάλλει τη δική της αρχή, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Παραμένει άγνωστο εάν ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε συγκεκριμένες αναφορές, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος ήταν χθες κάτι περισσότερο από σαφής όταν και έκανε λόγο για κυβερνητικές πρακτικές που «αποπνέουν ζοφερή ατμόσφαιρα παρασκηνίου». Στελέχη της Ν.Δ. καταγγέλλουν «αδιανόητες» κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης ενώ, δεν είναι λίγοι όσοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείουν, σε πείσμα όλων των συνταγματολόγων, η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες να αποτελέσει τελικά έκπληξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.