ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με περιοριστικούς όρους και βραχιολάκι

Νέα αίτηση για να αποφυλακιστεί κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

Την αποφυλάκιση του διεκδικεί για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο της Αθηνάς ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες.
tzoxatzopoulos

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος λόγους υγείας.ο συνήγορος του Γιάννης Παγορόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές ζήτησε να δείξουν επιείκεια απέναντι στον εντολέα του. "Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής" ανάφερε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού επισημάναμε το προχωρημένο της ηλικίας του ( 77 ετών) αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζητώντας από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του ακόμα και με ηλεκτρονική  επιτήρηση (βραχιολάκι).

"Η περίπτωση του πρώην υπουργού βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο χρόνος σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία του έχει φέρει την αδήριτη ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης" ανάφερε ο κ. Παγορόπουλος, πρόσθετοντας πως έχει ιατρικά θέματα σοβαρά τα οποία πρέπει να γίνει αποδεκτά από τους δικαστές και πως πλέον βρίσκεται στο σημείο που οι
αντοχές του τον εγκαταλείπουν.Ο συνήγορος του πρώην υπουργού επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του και υποστήριξε επίσης πως ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

Παράλληλα ο κ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού: "Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε μία ουσιαστική απαξία" τόνισε, προσθέτοντας
πως διακυβεύεται πλέον η ίδια του η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας πως δεν μπορούν να αναμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου αρκετούς μήνες μετά.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι συγκατηγορούμενοι του έχουν αποφυλακιστεί, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορος του, Λεωνίδας Κότσαλης ενώ παρούσες σήμερα στο Δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Άκης : Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας!

"Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους,ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια,κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και ζωή τους.

Στις 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να αρχίσει η απολογία του πρώην υπουργού ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.