ΕΛΛΑΔΑ

Συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας

Νέο κλαδολόγιο στο Δημόσιο

Την αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
dimosio

Στόχος είναι η απλοποίηση του υφιστάμενου πολυδαίδαλου κλαδολογίου, (πάνω από 1.400 κλάδοι), με την κατάργηση-συγχώνευση κλάδων και ειδικοτήτων με συνάφεια μεταξύ τους, καθώς και η μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων. Για το έργο έχει συγκροτηθεί σχετική Ομάδα Εργασίας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συνεδρίασή της, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών αναμένεται η εν λόγω Ομάδα να καταθέσει τη σχετική πρότασή της, ώστε η μεταρρύθμιση του κλαδολογίου να συμπληρώσει οργανικά τον νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο, που κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Την Ομάδα απαρτίζουν στελέχη του δημόσιου τομέα, με εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Προβλέπεται συνεργασία με στελέχη όλων των υπουργείων και των ειδικών κλάδων, καθώς και μία ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.