MEDIA

Επίσημη ανακοίνωση

ΓΓΕΕ: Οριστικά σε ΣΚΑΙ, Καλογρίτσα, Αντέννα και Μαρινάκη οι άδειες

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σημειώνοντας ότι οριστικοί υπερθεματιστές ανακηρύχθηκαν οι Σκάι, Καλογρίτσας, Αντέννα και Μαρινάκης, μετά και την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οριστικοί υπερθεματιστές ανακηρύχθηκαν οι εξής:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα 43.600.000,00 ευρώ.
  2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα 52.600.000,00 ευρώ.
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα 75.900.000,00 ευρώ.
  4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) - Ευάγγελος Μαρινάκης, με τίμημα 73.900.000,00 ευρώ.

Όπως τονίζει η ΓΓΕΕ, στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000 ευρώ και σε 15 μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

«Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση», τονίζει επίσης η ΓΓΕΕ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ειναι παντα επίκαιρος ο σχολιασμός για θεματα της δικαιοσύνης όπως την εχουν καταντήσει οι μεταθέσεις και οι διορισμοί της » αριστεροδεξιοφασιστικής» διακυβέρνησης τουΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που χρησιμοποιούν την επετηρίδα κατά βούληση ενω για ειδικές,περιπτώσεις τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους .
    Αυτο σε συνδιασμό με την χρησιμοποίηση κατά το δοκούν για τις δικές τους υποθέσεις τους δημοσιογράφους των κρατικών καναλιών και ραδιοσταθμών συν τα ΑΠΕ και ΜΠΕ, όπου εκεί αναμεταδίδοντας οι ανακοινώσεις των μελών της κυβέρνησης ,

    ΑΠΑΝΤΟΥΝ στα ερωτήματα για το πως δεν φανερώθηκαν ακόμη τα πραγματικά ΟΝΟΜΑΤΑ
    Των επιβαινόντων στο φονικό ταχύπλοο της Αιγινας .
    Αν Θελουμε Δημοκρατία τύπου Β. Κορέας πολύ σύντομα θα την έχουμε και με τα καινούργια 4 και μοναδικός ιδιωτικά κανάλια !
    Οι ιδιώτες που θα τα κινούν επελέγησαν , ποιός ξέρει πως , αφού ουτε τα πόθεν εσχες τους δημοσιοποιήθηκαν. ΑΡκεί που τα είδε ο Παππάς ;

    «..Η δημοσιότητα είναι στην πραγματικότητα και ο μόνος ουσιαστικός έλεγχος που έχουμε ως κοινωνία πάνω στη δικαστική εξουσία. Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο, να συζητούνται ελεύθερα και να συνδέονται με τα πρόσωπα που τις έλαβαν. Μερικοί τη δημοσιότητα και την κριτική την εκλαμβάνουν ως αμφισβήτηση της σημασίας της δικαιοσύνης ή, χειρότερα, ως πλήγμα στο κύρος της.
    Στην πραγματικότητα η κριτική απορρέει από την αναγνώριση του θεμελιώδους ρόλου της στη σύγχρονη δημοκρατία και αποτελεί καθήκον του πολίτη..»

    * ο Σταύρος Τσακυράκης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
    To παρόν αποτελεί αναδημοσίευση του άρθρου από το προσωπικό blog του κ. Σταύρου Τσακυράκη Liberal Sociability

  2. Mνήμων 21:06 10/09/2016

    Χρυσόγονος: Δεν μπήκαμε στα μνημόνια λόγω του Γεωργίου,
    όχι τηλεοπτικές άδειες σε εγκληματικές οργανώσεις
    ===========================================
    «Χρειάζεται συμπλήρωση -οπωσδήποτε- του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των τηλεοπτικών σταθμών. Πρέπει να συμπληρωθεί το καθεστώς αυτό με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος, στην «Τρόικα του Αθήνα 9.84», αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες. Σχετικά με την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι «η ποινική δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.