ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ερχόμενη Τρίτη

«Νύχτα Τέχνης» με τη συμμετοχή μουσείων στη Θεσσαλονίκη

"Νύχτα Τέχνης", με τη συμμετοχή μουσείων, πολιτιστικών οργανισμών και γκαλερί, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, από τις 6 μμ μέχρι τις 11 το βράδυ, στο Μουσείο Φωτογραφίας.
night

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχει και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (ΜΦΘ), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για εκθέσεις, εικαστικά πρότζεκτ και εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης, από κριτικούς τέχνης, επιμελητές και καλλιτέχνες που θα αναλάβουν ρόλο ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο. Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο εικαστικοί περίπατοι στην πόλη, με ώρα εκκίνησης 18:30, που θα ξεκινήσουν από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Λιμάνι) και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ), αντίστοιχα.

Η συμμετοχή στις διαδρομές και η είσοδος στα μουσεία, δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ενώ το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εικαστικό περίπατο, με ξενάγηση στην έκθεση “Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές - Άγνωστες Οδύσσειες”, από τον διευθυντή του ΜΦΘ και επιμελητή της έκθεσης, Ηρακλή Παπαϊωάννου,

Οι διαδρομές θα συναντηθούν στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης (Casa Bianca) για ένα πάρτι με ζωντανή μουσική, από τους Γιάννη Κυρατσό και Ραχήλ Τσελεπίδου, σε διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Για τη μεταφορά στο πάρτι λήξης, θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια με λεωφορείο, από τον Λευκό Πύργο στις 22:30 και στις 22:45.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10:00 έως τις 15:00, στα τηλέφωνα 6940 614081 και 2310 427555.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.