Neo

Νόμιμο ναι, ηθικό όμως;

Ηθικό ζήτημα εγείρει κατά τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, η πρόσληψη Μπαρόζο ως μη εκτελεστικός Πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Εξού και ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την ενεργό εμπλοκή της συγκεκριμένης τράπεζας στην παγκόσμια κρίση του 200, αφετέρου τον εθιμικό κανόνα περί μη συμμετοχής των ανωτάτων στελεχών της Ένωσης σε εταιρικές δραστηριότητες.

Στην πραγματικότητα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να μάθει, αν η Κομισιόν, την οποία υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου για δέκα χρόνια ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συμφωνεί ότι εγείρονται ζητήματα ηθικού ασυμβίβαστου με την πρόσληψη του τελευταίου ως μη εκτελεστικού Πρόεδρου στην Goldman Sachs, ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την προστασία του κύρους των Ευρωπαϊκών θεσμών και αν σκοπεύει να προβεί στην άρση ή στην περιστολή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που κατοχύρωσε ο κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κάτι μου λέει ότι η απάντηση, εφόσον έρθει, θα έχει πολύ …ενδιαφέρον.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κε. Μπαρόζο ,
    Αν θες σφουγγοκωλάριους στο καινούργιο σου πόστο οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς είναι διαθέσιμοι ,

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.