ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg

Ντάισελμπλουμ: Μεγάλο λάθος η παραπομπή Γεωργίου

Τη θέση για την υπόθεση Γεωργίου, την ΕΛΣΤΑΤ και την παρέμβαση της Κομισιόν πήρε και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με το Bloomberg χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.
__00dais

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως οι εν λόγω εξελίξεις δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη και το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να εκτροχιαστεί.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Παπαληγούρας: «Σε λίγο θα σας πιάνουν τα … οπίσθια αγαπητέ μου !»
  ==================================================
  Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο «Καραμανλής : Off the record».
  Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.
  Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.
  Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

  Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί «παπαληγουρικοί».
  Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :
  ===============================
  -«Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε», είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

  -«Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !» ήταν η απάντησή του.
  Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
  -«Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες», εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

  -«Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα … οπίσθια, αγαπητέ μου !» του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε …
  Και η κάθαρση, δυστυχώς έμεινε μόνη της να περιμένει…

 2. dimitris 18:58 02/09/2016

  Τι να σε κάνω? Βλέπεις έχεις να κάνεις με ξεπουλημένες Ελληνόφωνες κυβερνήσεις ,που φοβούνται μην μας
  λείψει το το Ευρώ και χάσει η Βενετιά βελόνι αντί να σε στείλουν στο διάολο και σένα και όλον τον ευροσυμφερτό.

 3. εσύ κάνεις μεγάλο λάθος που δεν διακόπτεις τις διαπραγματεύσεις με αυτή την άθλια, αυταρχική και αντιευρωπαική κυβέρνηση.

  • Αντιευρωπαϊκη κυβέρνηση αυτη του τζιφρα;;;;!!!! αυτο έχεις καταλάβει φιλε Ορέστη τα χρόνια του τσυριζα;; μπρααβο, α να σου πω έχει και άλλους σαν και εσένα η μαμάκα σου;; φτου σου αγορίνα μου φτου σου

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.