Neo

Ο Δραγασάκης έφερε... ταραχή στο Μαξίμου

Αν δει κανείς την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη στη χθεσινή συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής στη Βουλή, θα διαπιστώσει ότι όντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν αμφισβητεί την στρατηγική της κυβέρνησης για άμεση διευθέτηση του χρέους, αφού στην ομιλία του υπενθυμίζει ότι υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Eurogroup και δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν από τους δανειστές για άμεσα, μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
dragasakismaximou

Ωστόσο, ο Δραγασάκης επιχείρησε να πάει και ένα βήμα παρακάτω, καθώς εκτός από τον ρεαλισμό του, διακρίνεται και για τις αναλυτικές ικανότητές του. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λοιπόν, είπε αυτό που σιγοψιθυρίζουν όλοι, στην Ελλάδα και την Ευρώπη: ότι, δηλαδή, όποιες αποφάσεις κι αν ληφθούν για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, το πρόβλημα για την Ελλάδα θα παραμένει αν δεν υπάρξει πανευρωπαϊκή απόφαση για διευθέτηση γενικώς των χρεών των χωρών της Ευρωζώνης. Η ΝΔ, λοιπόν, αλλά και διάφοροι… «καλοθελητές» «είδαν» μόνο αυτό το κομμάτι της ομιλίας του, σπεύδοντας να προεξοφλήσουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «αποδόμησε» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την διευθέτηση του χρέους. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης δεν έφεραν ταραχή στο Μαξίμου –κυρίως γιατί πρόκειται για εμπειρότατο και μπαρουτοκαπνισμένο πολιτικό, που όφειλε να προβλέψει ότι θα απομονωνόταν μία φράση για να βγουν τα… σχετικά συμπεράσματα.

Πάντως, για την ιστορία, το απόσπασμα από την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη που αποδίδει πλήρως το περιεχόμενο της παρέμβασής του είναι το εξής: «... η θέση που είχα από τότε και διατηρώ είναι ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε τώρα, πρέπει να κερδίσουμε, να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε τώρα, να έρθουμε ει δυνατόν, έστω και στο ίδιο επίπεδο μακάρι και καλύτερο από τους άλλους, ούτως ώστε από κοινού και με άλλες χώρες να διεκδικήσουμε την ιδέα αυτή, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή ρύθμιση του χρέους που αυτή να είναι ριζική και να είναι και για όλους και
για μας και για τις άλλες χώρες...».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 19:55 14/09/2016

  Κύριε πρωθυπουργέ του ΣΥΡΙΖΕΛ,

  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
  πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Ψευδολογήσατε ασύστολα εις βάρος της πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης, και επιβαρύνατε τις πλάτες του λαού μας, με πολλά δις ευρώ λόγω ανικανότητας, παραπληροφόρησης και συμμετοχής στην προδοσία και ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, που όπως αποδείχτηκε, ήταν η μόνη που είχε σχέδιο και λύσεις για την σωτηρία μας από την χρεοκοπία του Καραμανλή.
  Κύριε πρωθυπουργέ του ΣΥΡΙΖΕΛ

  Στις 29/2/2012 δηλώνατε στο real fm .
  ‘’Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση …..και συνεχίζετε λέγοντας ……η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .’’
  ‘’Δεν το έκανε όμως γιατί οκ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….’’

  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
  σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
  **Πάντως υπερβάλατε εαυτούς ‘’ αφού καταφέρατε’’ την Ρωσία και την Κίνα μέσα στους έξη μήνες, της ταυτόχρονης διαπραγμάτευσης με τους συνεταίρους μας, στην ΕΕ , να …αγοράσουν το ελληνικό χρέος των 350 δις ευρώ, και μάλιστα χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα. Αυτό το θαύμα οι Έλληνες Χριστιανοί το χρωστάνε στα όνειρά σου, στις θυσίες που έκανες στον Αλλάχ, στην προσευχή σου και την πίστη σου στο λευκό περιστέρι που …αμόλησες και στο χειροφίλημα του παπά που σε ‘’ευλόγησε’’ προσωπικά και την λιτανεία των λειψάνων που διέταξε ο Πάνος μας. .
  Κύριε Τσίπρα, Αλέξη μας,
  Δεν ξέρουμε πώς να σε ευχαριστήσουμε και τι να σου ευχηθούμε, για τη προσφορά αίματος στην αδύναμη πατρίδα. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα βρισκόσουν εσύ, ένας ‘’μάγος’’ της πολιτικής, ένας νέος ‘’Κίσσινγκερ’’ που θα μετέφερε τη δόξα της Ελλάδας μας πιο υψηλά και πιο μακρά και από το..τσουνάμι της Φουκοσίμα στην μακρινή Ανατολή, και ταυτόχρονα θα ‘’άλλαζε’’ τον ρου του Δούναβη , ώστε να εκβάλλει υπογείως στη κατάξερη και έρημη Σαχάρα .
  ΥΓ.
  Καλά ‘’μας πέρασες’’ τόσο αφελείς και καΜένους εντελώς με όλα αυτά που εξακολουθείς να ‘’αναχαράζεις’’? Καλά , δεν ντρέπεσαι λίγο? Επαναλαμβάνεις τις αντιμνημονιακές σου υποσχέσεις και προκαλείς το δημόσιο αίσθημα με τις άθλιες ψευδολογίες, υποσχέσεις και δεν ντρέπεσαι καθόλου για την γενοκτονία που επιφέρουν τα μέτρα –εντολές των εμπόρων ‘’σάρκας’’ που σε έφεραν σε αυτή τη θέση για να ξεπουλήσεις και το τελευταίο παιδικό όνειρο, μετά το έγκλημα του ‘’ανενεργού’’ Καραμανλογόνου?
  Δεν παραιτείσαι τουλάχιστον να ..σε θυμούμαστε για κάτι αντρίκιο????

 2. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
  έχω πάθει πλάκα.
  Είναι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ το υπηρεσιακό έγγραφο που κατέθεσε ο Παπακωνσταντίνου (βρες το, είναι στο site του με την κατάθεσή του και τα έγγραφα) και περιγράφει τι έλεγε ο ταβερνιάρης Παπαθανασίου
  σε όλους τους Γενικούς Γραμματείς από τον Απρίλιο του 2009:
  «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου»!!
  Και παρακαλούσε «όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν».
  Άρα να μασκαρέψουμε το έλλειμμα φέτος, να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκούς και ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι του χρόνου.
  Έτσι κι αλλιώς ήξεραν ότι πολύ δύσκολα θα είναι κυβέρνηση. Άσε να φάει άλλος τη χρεοκοποπία στη μάπα.
  Όπως το «άστο για αργότερα» του Καραμανλή στον Αλογοσκούφη, όπως έχει αποκαλύψει ο τελευταίος.
  Απίθανα πράγματα. Και αντί να απολογούνται αυτοί έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.