ΕΛΛΑΔΑ

Έστειλε βιβλίο στη Βουλή

Ο Ιερώνυμος κατηγορεί τον Φίλη για ανιστόρητες και προσβλητικές απόψεις

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βιβλίο για τη δράση της Εκκλησίας το 1940 στην Κατοχή, κίνηση που συνιστά έμμεση απάντηση για τη στάση της στην περίοδο του ναζιστικού ζυγού και της δικτατορίας.
ier

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 και έχει τίτλο «Μνήμες και μαρτυρίες από το ’40 και την Κατοχή».

«Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Έθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στη μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος.

Μέσα από χρόνο ο λόγος της αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Έθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται», τονίζει ο κ. Ιερώνυμος  ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να ενημερώσει τους βουλευτές για την έκδοση του 2001, η οποία, όπως σημειώνει, «αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

epistoli

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.