ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο καραβοκύρης… Οι άδειες… και ο «Ρωμαίος Αυτοκράτορας»

Ήταν κάποτε ένας καραβοκύρης, είχε 7 πλοία που έσκιζαν τους ωκεανούς μεταφέροντας εμπορεύματα. Κάποια στιγμή όμως ο καιρός αγρίεψε.

Οι καπετάνιοι και τα πληρώματα πάλεψαν με τα κύματα, αλλά ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι, τέτοιες οι καταιγίδες που από τα επτά τα 4 δεν τα κατάφεραν .. βούλιαξαν.

Λυπηρό.. αλλά έτσι είναι η φύση .. την περιμένεις την κακιά στιγμή και αφού κοπάσουν οι θύελλες επιχειρείς να μαζέψεις τα συντρίμμια σου και να ξεκινήσεις από την αρχή.

Ο άλλος καραβοκύρης είχε επίσης 7 πλοία. Και εδώ τα καράβια του δούλευαν, όταν ήταν πρίμα ο καιρός όλα καλά..

Αλλά ήρθε η δύσκολη ώρα.. Από τους 7 καπεταναίους οι τέσσερις δεν άντεξαν.. Η πίεση, ίσως και η έλλειψη ψυχραιμίας τα έριξαν τα πλοία τους στα βράχια .. Και πήγαν αύτανδρα.

Και σε αυτή την περίπτωση, λυπηρό, αλλά αναμενόμενο. Οι καπετάνιοι άνθρωποι και αυτοί κάνουν λάθη που μπορεί να πάρουν μαζί τους πολλές ζωές…

Υπήρχε και ένας ακόμη καραβοκύρης.. Και αυτός με 7 πλοία.. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και τα καράβια του δούλευαν κανονικά στις θάλασσες, για κάποιους λόγους που μόνον που μόνον ο ίδιος ήξερε, ζήτησε παραγγελιά μια μελέτη από ένα Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας - μακριά από την δική του χώρα για να γνωρίζει και τις απαιτήσεις – που να του υποδεικνύει πόσα πλοία πρέπει να έχει..

Και το πανεπιστήμιο του λέει τον μαγικό αριθμό.. 4 !!!

Τότε αυτός κάνει τους υπολογισμούς του και μαθαίνει από την ασφαλιστική ότι εάν βουλιάξει τα 3 (και ας δούλευαν και ας του έφερναν κέρδη) θα βάλει άμεσα στην τσέπη πάνω από 200 εκατ. γρόσια!!

Και αποφασίζει να τα βουλιάξει αδιαφορώντας για το πλήρωμα, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες απώλειες..

Είναι αυτό φυσιολογικό; Είναι κάτι που το περιμένεις; Πιθανόν ναι από έναν αδίστακτο ταγμένο στον καπιταλισμό εργοδότη.. Αλλά από έναν καραβοκύρη που εμφανίζεται να είναι «μαζί με το λαό» και με «αριστερές» απόψεις και θέσεις… Ποτέ!

Κάπως έτσι λειτούργησαν τα πράγματα και με τις τηλεοπτικές άδειες..

Κάποιος αποφάσισε εκεί στο Μαξίμου για λόγους ανάλογους με εκείνους των Αυτοκρατόρων της Ρώμης πως έπρεπε να δώσουμε στον λαό «άρτο και θέαμα»..

Και επιπλέον αυτό θα απέφερε και χρήματα στα Κρατικά Ταμεία… Τι και εάν αυτό κόστιζε σε λουκέτο σε υγιείς επιχειρήσεις που και τζίρο έκαναν οι εργαζόμενοί τους στην αγορά και πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους;

Λίγο τους ενδιέφερε… Αλλά αυτό που πονάει πραγματικά όταν σκέφτεσαι ότι πρόκειται για την «Πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση είναι ότι δεν υπολόγισε τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζομένους στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και τις οικογένειές του..

Κρίμα..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.