ΚΟΣΜΟΣ

Και εμπλέκεται πλέον προσωπικά

Ο Ομπάμα ανησυχεί για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ιδιαίτερα ανήσυχος φαίνεται πως είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καθώς η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές βρίσκεται προς το τέλος της. Λίγες πλέον εβδομάδες πριν από την κρίσιμη 8η Νοεμβρίου, σχολιάζει η Washington Post, ο Ομπάμα έχει συνειδητοποιεί ότι οι πιθανότητες να κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα με πολύ μικρή διαφορά είναι πολύ σοβαρές.

Η μέχρι στιγμής στάση του Αμερικανού προέδρου έδειχνε τη βεβαιότητά του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από τη Χίλαρι Κλίντον. Μία σειρά από ενέργειες ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, δηλώνουν την προσωπική ανησυχία του και την ανάγκη για προσωπική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με τις απόψεις των συμβούλων και των συνεργατών του, ο Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να είναι πολύ πιο δημοφιλής συγκριτικά με τη Χίλαρι Κλίντον στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους αλλά και στους νέους.

Ένα ισχυρό εκλογικό προβάδισμα της Κλίντον στις πολιτείες-κλειδιά για την προεδρική εκλογή, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή των μελών των μειονοτήτων που ζουν στις ΗΠΑ και των νέων ψηφοφόρων.

«Άλλο πράγμα η προτίμηση και άλλο η συμμετοχή», επισημαίνει στην Washington Post ο Νταν Φάιφερ, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.