ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την πυρηνική δοκιμή

Ο Ομπάμα απειλεί με νέες κυρώσεις τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους εταίρους τους στον ΟΗΕ για να επιβάλουν "νέες κυρώσεις" στη Βόρεια Κορέα η οποία πραγματοποίησε σήμερα μια πέμπτη πυρηνική δοκιμή, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταγγέλλοντας μια "απειλή για τη διεθνή ειρήνη".

"Για να είμαστε σαφείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχτούν ποτέ τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνικό κράτος" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα. "Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (...) και με τη διεθνή κοινότητα για να θέσουμε σε εφαρμογή τα ισχύοντα μέτρα που έχουν επιβληθεί με προηγούμενες αποφάσεις (του Οργανισμού) και να λάβουμε σημαντικά επιπρόσθετα μέτρα, κυρίως νέες κυρώσεις", προειδοποίησε.

Τη νέα πυρηνική δοκιμή, την ισχυρότερη που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Πιονγκγιάνγκ, καταδίκασε και ο κυριότερος σύμμαχός της στην περιοχή, η Κίνα.

Η δοκιμή αυτή έγινε ανήμερα της 68ης επετείου από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, την ώρα που ο πρόεδρος Ομπάμα επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από την εννιαήμερη περιοδεία του στην Ασία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, που συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις άλλες χώρες για να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας και να της δείξουν ότι "υπάρχουν συνέπειες για τις παράνομες και επικίνδυνες ενέργειές της".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.