Neo

Ο Παππάς στον Λευκό Οίκο

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου, αλλά... δεν διαψεύδεται κιόλας.
papasleukosoikos

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που βρέθηκε στον Καναδά για επαφές με επενδυτές, θα περιμένει τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ωστόσο, πριν ο Αλέξης Τσίπρας αφιχθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Νίκος Παππάς θα κάνει… μια στάση στην Ουάσινγκτον. Η στάση αυτή γίνεται σήμερα, καθώς ο υπουργός Επικρατείας έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σημαντικό ραντεβού με υψηλόβαθμο στέλεχος της NSC, του πανίσχυρου θεσμού που επί της ουσίας διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε πέντε μήνες, που ο Παππάς περνά από τον Λευκό Οίκο, αφού στις συγκεκριμένες συνομιλίες δεν τίθεται επί τάπητος μόνο το… κλασικό θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και της στήριξης της Ουάσινγκτον σε αυτό το αίτημα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο προσφυγικό, στην ταραγμένη Μέση Ανατολή, αλλά και στην «ασταθή» Τουρκία. Άλλωστε, όπως τουλάχιστον λένε στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα, που έθεσε τη χώρα σε καθεστώς αβεβαιότητας και ασφάλειας, η Ελλάδα αποτελεί για την αμερικανική διπλωματία «όαση σταθερότητας» και γεωπολιτικής ασφάλειας. Εξ ου και ο Παππάς θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» μία… εντονότερη υποστήριξη προς την Ελλάδα από την Ουάσινγκτον εφεξής.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ‘’Από τα μέχρι τώρα …θαύματα της συγκυβέρνησης διαπλοκής, ποιος Έλληνας θα ΨΗΦΙΖΕ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα , ως σοβαρό, υπεύθυνο και ειλικρινή πολιτικό που θα μπορούσε να βγάλει τη Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού που την έσπρωξε?

  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ? ΝΑ »ΠΑΡΕΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΑ 20 ΔΙΣ ΤΟΥ ΚΑμΕΝΟΥ?

  Ποιος Έλληνας αλλά και ποιος ξένος, καταλαβαίνει και πιστεύει όσα λέει ο μεγαλύτερος πολιτικός ΨΕΥΤΗΣ της ιστορίας μας?
  Τι ακριβώς μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?
  *Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την ..εξώπορτά μας?
  *Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?
  *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
  Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
  *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
  *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
  *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
  *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.
  * Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.
  Από τα μέχρι τώρα …θαύματα της συγκυβέρνησης διαπλοκής, ποιος Έλληνας θα ΨΗΦΙΖΕ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα , ως σοβαρό, υπεύθυνο και ειλικρινή πολιτικό που θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού που την έσπρωξε?
  Ας λογικευτούμε, και ας αντιληφθούμε, ότι σε αγώνες γιγάντων , δεν συμμετέχουν λαλίστατα και άστατα ..τριζόνια.
  Με την τύχη της πατρίδας μας και των παιδιών δεν ‘’παίζουμε’’ άλλο.

  • Τότε , στα χρόνια της Χούντας των Συνταγματαρχών ο αχυράνθρωπος /ταχυδακτυλουργός στις πονειρές και μαύρες σχέσεις των δύο χωρών υπήρξε το ιδιο όνομα !´
   Μόνον που δεντονίζονταν στην λήγουσα το όνομα αυτό ..
   Ηταν ο Pappas!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.