ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Bloomberg

«Ο Πλατινί διαπραγματεύεται την αποζημίωσή του από την UEFA»

Ο Μισέλ Πλατίνι διαπραγματεύεται με την UEFA το ποσό της αποζημίωσής του από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg.
12ï ÅÊÔÁÊÔÏ ÅÔÇÓÉÏ ÊÏÍÃÊÑÅÓÏ ÔÇÓ UEFA

Ο Πλατίνι, όπως αποκάλυψε στο αμερικανικό δίκτυο ανώνυμη πηγή, είχε μισθό 2.000.000 ελβετικά φράγκα ετησίως, ή διαφορετικά 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο και βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA για να επιτευχθεί μια οικονομική συμφωνία που θα κλείσει το θέμα για πάντα. Ο πρώην Γάλλος ποδοσφαιριστής, κάθισε στην καρέκλα του προέδρου της UEFA τον Ιανουάριο του 2007 και αντικαταστάθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η UEFA επέλεξε για νέο της πρόεδρο, τον Σλοβένο Τσέφεριν. Το τέλος της δική του θητείας ορίστηκε για το 2019.

Το ελβετικό δίκαιο, στην πραγματικότητα, δεν επιβάλλει καμία διευθέτηση σχετικά μορφή αποζημίωσης στον Πλατινί, αλλά ο Γάλλος φέρεται να έχει επιτύχει συμφωνία πριν από τις εκλογές της Αθήνας. «Το όλο ζήτημα της αμοιβής του ως αποτέλεσμα της τιμωρίας του θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA σε εύθετο χρόνο,» είπε η UEFA στο Bloomberg μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Πλατινί τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων, το Μάιο του 2016, εξαιτίας μίας καταβολής εκατομμυρίων που έλαβε από τον τότε πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ το 2011, για συμβουλές που παρείχε μεταξύ του 1998 και τις αρχές του 21ου αιώνα στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.