ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλλαγή σελίδας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κανάλια: Τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής

Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, το τίμημα υπέρ του Δημοσίου υψηλότατο και εκτέθηκαν εκείνοι που όλο το προηγούμενο διάστημα έδιναν μάχες υπέρ της διαπλοκής, είναι η απάντηση που έδωσε απόψε η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος.

«Αλλαγή σελίδας»

«Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, η ενίσχυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, καθώς και η εμβάθυνση της δημοκρατίας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά από δεκαετίες παρανομίας και ασυδοσίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτέθηκαν όσοι έδωσαν μάχες για τη διαπλοκή»

Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «μετά από έναν αδιάβλητο, αντικειμενικό διαγωνισμό, με υψηλότατο τίμημα υπέρ του Δημοσίου, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να κάνει ό, τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν θέλησαν, είτε δεν κατόρθωσαν, είτε δεν διανοήθηκαν καν να πράξουν» και πως «η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως τη ΝΔ, η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε μάχες υπέρ της διαπλοκής».

«Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, να το πάρουν πια απόφαση ότι η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος, και να πάψουν να παρακωλύουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί να σταματήσουν να υποκρίνονται όσοι κραυγάζουν υπέρ χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, όσοι οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, με την πολιτική τους, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. «Θυμόμαστε τη σιωπή τους όταν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απολύονταν ή έμεναν επί μήνες απλήρωτοι. Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το έκανε κι εδώ, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των σταθμών, μίνιμουμ αριθμό θέσεων εργασίας, αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, σε έναν τομέα όπου η ασυδοσία και η παραβίαση των δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο. Πράγμα που ενόχλησε κάποιους σημερινούς καναλάρχες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όμως σημειώνει «την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση οφείλει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μνήμων 23:01 02/09/2016

    Ποιοι και γιατί «έφαγαν» τον Παναγιώτη Νικολούδη
    ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ! Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?
    ==========================================
    (…) Πέραν τούτου ωστόσο, το θέμα του Παναγιώτη Νικολούδη φαίνεται να αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, καθώς ο δεύτερος σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις στη διατήρηση του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε ένα αντικείμενο με το οποίο είχε ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησης και ο Τέρενς Κουίκ.

  2. ΝΜan. 22:57 02/09/2016

    ΔΙΑΠΛEΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ?
    Η ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ» ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
    4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !
    =====================================
    (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
    «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
    Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
    Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
    Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.
    ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
    και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

  3. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΚαΜένης »ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

    Άλαλα τα χείλη των Ελλήνων !
    =============================
    Τα παιδιά στα σχολεία σταμάτησαν να λιποθυμούν στις τάξεις από την πείνα. Από τις 25 του Γενάρη κι έπειτα προέχει η εθνική ανάταση.

    Δεν μένει χρόνος για δεύτερες σκέψεις και ….για μικροαστικές αντιδράσεις. Ό,τι θέλει η πατρίδα.
    Τα παιδιά της επιτρέπεται να πέφτουν μόνο στα πεδία των μαχών. Πουθενά αλλού!
    Τι προστάζει σήμερα η πατρίδα;
    Τι να το κάνουμε το γάλα, το ψωμί και το βούτυρο, όταν μπορούμε να ξοδέψουμε 500 εκατομμύρια για να αναπαλαιώσουμε αεροπλάνα τριάντα πέντε ετών;
    Κανόνια αντί για βούτυρο;
    Ο σοσιαλισμός θέλει θυσίες που λέει κι ο σύντροφος Στρατούλης.
    Πρώτη φορά αριστερά! Ζήτω το Έθνος!
    Μπορεί να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ, αλλά λεφτά για αυτά τα αεροπλάνα έχουμε.
    Ειδικά γι΄αυτά!
    Μιλάμε για την επισκευή 5 ανθυποβρυχιακών αεροπλάνων ηλικίας 35 ετών.
    Την απόφαση αυτή την πήραν όλοι μαζί. Έχει την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού της χώρας. Δεν είναι απόφαση μόνο του Πάνου Καμένου.
    Ας πούμε ότι αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια και κάτι.
    Το σωτήριο έτος 2012, όταν η χώρα είχε φτάσει γι΄ άλλη μία φορά ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή και το τιμόνι της κρατούσε ο «λαομίσητος Αντώνης».

    Τι θα είχε συμβεί;
    Θα ακούγαμε πύρινους λόγους στην Βουλή για τα λεφτά που δεν γίνονται ψωμί και βούτυρο για τα παιδιά που λιποθυμάνε στις τάξεις των σχολείων.
    Και κάποιοι άλλοι θα έλεγαν ότι δεν χρειάζεται καν να πηγαίνουν τα παιδιά μας στον στρατό και κατά συνέπεια δεν χρειαζόμαστε καν στρατιωτικές δαπάνες.
    Αυτά θα τα έλεγαν εκείνοι, οι προοδευτικοί, οι εκπρόσωποι της καλύτερης ιδεολογίας: «Πρώτα ο άνθρωπος».

    Κι όποιος έλεγε ότι η πατρίδα έχει σύνορα με μία χώρα που αποτελεί μόνιμη απειλή για την ασφάλειά μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, τι θα άκουγε;
    Τώρα όμως στο τιμόνι δεν βρίσκεται ο «λαομίσητος Αντώνης», αλλά ο «ήρθε η ελπίδα Αλέξης».
    Γι΄ αυτό οι άνθρωποι έπαψαν να πεινάνε και βλέπεις παντού χαμόγελα.
    Γι΄ αυτό και μπορούμε πλέον να ξοδεύουμε 500 εκατομμύρια ευρώ για αεροπλάνα που πετούν στους ουρανούς για 35 ολόκληρα χρόνια.

    Νιός ήμουν και γέρασα. Αλλά αυτά εκεί, αγέραστα! Υπερήφανα!
    Πολλοί από εσάς ήσασταν αγέννητοι όταν τα αεροπλάνα αυτά πέταξαν για πρώτη φορά στους ουρανούς.

    Ποιος θα πει τώρα κάτι;
    Για τα παιδιά μας που δεν βλέπουν μέλλον και αναγκάζονται εδώ και χρόνια να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες;

    Για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους;
    Αλλά τι λέμε;

    Όλοι αυτοί μπορούν να ζήσουν πλέον με υπερηφάνεια. Δεν χρειάζονται δουλειές. Δεν χρειάζονται λεφτά.

    Άλλωστε, κι οι λίγες θέσεις που υπάρχουν στα υπουργεία και στις υπηρεσίες έχουν ήδη πιαστεί από συγγενείς και φίλους.

    Από αδέλφια, ξαδέλφια και συμβίες.

    Όχι για τα παιδιά της Ελλάδος, αλλά για τα δικά τους παιδιά!

    Όπως συνέβαινε και χτες και προχτές και επί τόσες δεκαετίες.

    Πρώτη φορά αριστερά! Η ελπίδα επέστρεψε.

    Χορέψαμε στο Σύνταγμα, αγοράσαμε βίδες για αεροπλάνα, φουσκώσαμε από υπερηφάνεια, φωτογραφηθήκαμε με φόντο την Ακρόπολη κι ένα πιάτο τσιπούρες.

    Όχι εμείς!
    Ο σύντροφος Βαρουφάκης. Αυτός που είπε πρώτος για τον λιτό βίο.
    Με τρομάζει η φρασεολογία αυτής της κυβέρνησης.
    Με τρομάζουν τα θυμωμένα μάτια του συντρόφου Στρατούλη που μιλάει για τα μεγάλα «Όχι».
    Με τρομάζουν όλοι αυτοί που πουλάνε τρέλα.

    Περισσότερο, όμως, με τρομάζει μία σταλινική αριστερά που αναζητά στηρίγματα σε τανκς και αεροπλάνα.

  4. NB 22:46 02/09/2016

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΣΟ ‘’ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ -ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ’’???? ,

    ΔΕΝ ΥΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?

    Και έρχεται σήμερα ο ‘’αριστεριστής’’ Τσίπρας της Χούντας και ‘’τακιμιάζει’’ μία φορά ακόμη με την δεξιά του Κυρίου, για να αναπαλαιώσει τις σχέσεις ‘’αίματος και προδοσίας’’ που είχαν παραμείνει στο ‘’βρόμικο 89’’ και προτείνει Παυλόπουλο για Πρόεδρο. Ποιον? Τον φυσικό αυτουργό της καταστροφής μας.
    Τον πολιτικό που γέμισε τις δημόσιες υπηρεσίες με όλο το χαφιεδότσουρμο.
    Έτσι αντί για ειδικό δικαστήριο για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, έρχεται σήμερα ο Τσίπρας , ο αμνός της ΧΟΥΝΤΑΣ και επιλέγει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο, διασώζοντας τον Καραμανλή και προσπαθώντας να ρίξει λήθη και στάχτη στα μάτια του κόσμου.
    Τι να καταλάβει και πώς να αντιδράσει τούτος ο χιλιοπροδομένος λαός μας?
    Πώς να δεχτεί ΞΑΝΑ ότι οι ηγεσίες της αριστεράς μια ζωή, ήταν πουλημένες στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως με ΝΤΡΟΠΗ καταγράφει ο έντιμος και αφανής ιστορικός της εθνικής μας παρακαταθήκης?
    Πόσες χιλιάδες ζωές χαμένες, πόσες χιλιάδες αυτοκτονίες για να ‘’γίνει πρόεδρος’’ ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής μας.
    5.000 αυτοκτονίες, πέντε χιλιάδες νεκροί κάτω από την αδίστακτη εκτέλεση εντολών του εντολοδόχου Καραμανλή, του λεγόμενου αναίσθητου γενοκτόνου μιας ολόκληρης γενιάς των ελπιδοφόρων νέων μας?
    Πως μπορούν και κοιμούνται, πως μπορούν και χαμογελούν οι άθλιοι πολιτικάντηδες, που μας διέλυσαν και μας ξεπούλησαν κυριολεκτικά στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους ?
    Πως μπορεί όμως αυτός ο λαός να κάνει υπομονή, να κλείνει τα μάτια και να δέχεται κατά πρόσωπο αυτή την άθλια και προκλητική ΑΤΙΜΙΑ εις βάρος του?
    Και ‘’ύστερα’’ σου λένε: Ο Παπανδρέου φταίει….!!!!!!
    Προδότες και αποστάτες με ‘’βούλωμα’’ !!!

  5. Mνήμων 22:39 02/09/2016

    ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ!
    ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ανέλαβε ο ξάδελφος του Τσκαλώτου…

    ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ

    Λέγεται Ορέστης Τσακαλώτος. Της γνωστής οικογενείας Τσακαλώτων, που μεταξύ άλλων έβγαλε τον προπολεμικό δήμαρχο Ορέστη στην Πρέβεζα, τον στρατηγό Θρασύβουλο που μακέλεψε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα Δεκεμβριανά και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, επιχειρηματίες και άλλα κοινωνικά παράσιτα.
    Η άρχουσα τάξη το ‘χε από παλιά αυτό με τα αρχαία ονόματα, για να ξεχωρίζει από την πλέμπα.
    Ο γλίτσας αυτός είναι επικεφαλής της εταιρίας Qualco και ξάδερφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.
    Ε, και; Κακό είναι το ένα παράσιτο να έχει ξάδερφο ένα άλλο; Τι μας νοιάζει εμάς;

    Μας νοιάζει! Γιατί ο ένας Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών, ανέθεσε στην εταιρία του άλλου Τσακαλώτου τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Ο ξάδερφος θα την κάνει τη βρόμικη δουλειά των κατασχέσεων των σπιτιών του ελληνικού λαού. Αυτός είναι το αρχικοράκι.
    Και μη μιλήσει κανένας για απαράδεκτη αντίληψη συλλογικής οικογενειακής ευθύνης. Δεν μιλάω συνολικά για την οικογένεια Τσακαλώτου. Σε συγκεκριμένα μέλη της αναφέρομαι, με κοινό χαρακτηριστικό την εγκληματικότητα.

  6. Έπεα πτερόεντα ,
    Προθέρμανσης για την ΔΕΘ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.