ΚΟΣΜΟΣ

Διχάζονται οι χριστιανοδημοκράτες

Ο Σόιμπλε παίρνει αποστάσεις από τη Μέρκελ για το προσφυγικό

Σαφείς αποστάσεις παίρνει από την Άνγκελα Μέρκελ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τη  διαχείριση του προσφυγικού. Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπερασπίζεται τον πρόεδρο του χριστιανοκοινωνικού κόμματος και εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών Ζεεχόφερ, που κατηγορείται για αντιπροσφυγική ρητορική.
merkelsoible

"Είναι εξοργιστικό να καταλογίζεται στον Βαυαρό πρωθυπουργό ότι ειδικά αυτός είναι κατά της ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων" δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Στη Βαυαρία έχουν γίνει λιγότερες ακροδεξιές επιθέσεις σε πρόσφυγες από ό,τι σε άλλα κρατίδια. Επιπλέον, στην Βαυαρία αντιμετωπίστηκε με έξοχο τρόπο η εισροή των προσφύγων το 2015. Εντούτοις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρότρυνε τον πρόεδρο του αδελφού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) να μετριάσει την ρητορική του. Σε τι ωφελεί να μιλάς σε κάθε αντιπαράθεση για το τέλος ενός κόμματος, είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στις απειλές του Ζέεχοφερ ότι απειλείται η ύπαρξη της ενότητας των δύο βραχιόνων του συντηρητικού κόμματος (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU και της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU).

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης την εμφάνιση της προέδρου του CDU την επομένη των τοπικών εκλογών του Βερολίνου πειστική. Η Μέρκελ ουδέποτε αρνήθηκε τη δυσκολία του προσφυγικού προβλήματος,"αλλά μπορεί να επιλυθεί και σε αυτό βοηθάει όταν η πολιτική δίνει ελπίδα", υπογράμμισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υπαινισσόμενος την τόσο πολύ επικριθείσα φράση της "θα τα καταφέρουμε".

"Εάν ρυθμιστεί η εισροή και βαθμιαία φτάσουμε σε μια λογική κατανομή, τότε θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και τους ανθρώπους καλά. Όταν η φράση της καγκελαρίου έχει αυτό αποτέλεσμα, δεν θα χρειάζεται πλέον να την λέει τόσο συχνά", όπως είπε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.