ΚΟΣΜΟΣ

«Θα το πληρώσουν 100%»

Ο Τραμπ είδε τον πρόεδρο του Μεξικού και μετά του χρέωσε ένα τείχος

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στην ομιλία του στο Φοίνιξ της Αριζόνα ότι το Μεξικό «θα πληρώσει το 100%» της δαπάνης για να ανεγερθεί τείχος στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανταπαντώντας στον πρόεδρο του Μεξικού, με τον οποίο είχε ιδιωτική συνάντηση.
tramp

«Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος 100%, πιστέψτε με. Δεν το ξέρουν ακόμα, αλλά θα πληρώσουν το τείχος» είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Στην αρχή της συζήτησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατέστησα σαφές ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει το τείχος» έγραψε ο πρόεδρος του Μεξικού, Πένια Νιέτο, στο Twitter, διαψεύδοντας τον Τραμπ.

«Πράγματι συζητήσαμε για το τείχος, δεν συζητήσαμε για το κόστος, αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αυτή ήταν μια προκαταρκτική συνάντηση, μια εξαίρετη συνάντηση» συνέχισε ο αμερικανός επιχειρηματίας.

Στο ίδιο το Μεξικό η παρουσία Τραμπ αντιμετωπίστηκε με οργή, δεδομένου ότι έχει χαρακτηρίσει τους μεξικανούς μετανάστες βιαστές και διακινητές ναρκωτικών, κάτι για το οποίο απαιτούσαν να ζητήσει συγγνώμη.

Δεν συνέβη τίποτα τέτοιο. Ακόμη και στην κατ' ιδίαν συνομιλία τους ο Τραμπ δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Ενρίκε Πένια Νιέτο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της μεξικανικής προεδρίας Εδουάρδο Σάντσες.

Στο Φοίνιξ, ο Ρεπουμπλικάνος πολιιτκός μίλησε για μια ακόμα φορά με σκληρά λόγια για τους παράτυπους μετανάστες: τους κατηγόρησε πως κλέβουν τις δουλειές των πιο ευάλωτων Αμερικανών και επανέλαβε ότι πολλοί από αυτούς είναι εγκληματίες.

Επανέλαβε, όπως ήδη έχει υποσχεθεί, ότι από την πρώτη ημέρα του στον Λευκό Οίκο, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα αρχίσει να απελαύνει περίπου δύο εκατομμύρια «εγκληματίες» μετανάστες χωρίς χαρτιά.

«Από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη ώρα, αυτοί οι άνθρωποι θα φύγουν» διαβεβαίωσε.

Δεσμεύθηκε μάλιστα να ακυρώσει όλη τη σχετική νομοθεσία Ομπάμα που έδωσε προσωρινή νομιμοποίηση σε παράτυπους μετανάστες.

Επανέλαβε, τέλος, και την πρότασή του για το «τεστ ιδεολογίας», με ερωτήσεις για τους φόνους τιμής, τις γυναίκες, τους γκέι, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.