ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Κλίντον

Ο Τραμπ παραβίασε το εμπάργκο στην Κούβα το 1998, αποκαλύπτει το Newsweek

Για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας κατηγορεί η Χίλαρι Κλίντον τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ. Η καταγγελία από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο Αμερικανός μεγιστάνας του Real Estate επένδυσε τουλάχιστον 68.000 δολάρια στην Κούβα, το 1998, και προσπάθησε να προωθήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες παραβιάζοντας το εμπάργκο.
trab

Δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek ανέφερε ότι εταιρεία που ασχολείται με ξενοδοχεία και καζίνο και η οποία ελέγχεται από τον Τραμπ είχε μυστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα. Οι δραστηριότητες αυτές ήταν παράνομες, καθώς την περίοδο της προεδρίας του Φιντέλ Κάστρο ίσχυε το εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ.

«Σήμερα μάθαμε για τις προσπάθειές του να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα, οι οποίες εμφανίζονται να παραβιάζουν την αμερικανική νομοθεσία, περιφρονώντας επίσης την ασκούμενη αμερικανική εξωτερική πολιτική. Επίσης, ο Τραμπ προσπαθεί διαρκώς να παραπλανήσει, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειές του να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κλίντον στους δημοσιογράφους.

Το περιοδικό Newsweek παραθέτει συνεντεύξεις πρώην υψηλόβαθμων στελεχών των επιχειρήσεων Τραμπ, αρχεία των εταιρειών του, αλλά και δικαστικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις Τραμπ δαπάνησαν ποσόν τουλάχιστον 68.000 δολαρίων το 1998, για ένα ταξίδι στην Κούβα. Την περίοδο εκείνη ήταν παράνομη κάθε εταιρική δαπάνη αμερικανικής εταιρείας στην Κούβα, χωρίς την επίσημη άδεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η εταιρεία του Τραμπ φαίνεται ότι δεν δαπάνησε απευθείας τα χρήματα αυτά, αλλά τα διοχέτευσε μέσω μιας αμερικανικής εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων, σύμφωνα με το Newsweek.

Πρώην διοικητικό στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ υποστηρίζει ότι ο στόχος του ταξιδιού αυτού στην Κούβα ήταν να προετοιμάσει το έδαφος για επιχειρηματικές δραστηριότητες, στην περίπτωση χαλάρωσης ή περιορισμού των μέτρων εμπορικού αποκλεισμού. Το ίδιο πρώην στέλεχος δηλώνει ότι ο ίδιος ο Τραμπ είχε συμμετοχή στις συζητήσεις για το ταξίδι αυτό, ενώ ήταν ενήμερος και για την πραγματοποίησή του, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

«Οι προσπάθειες που έκανε ο Τραμπ για να εισέλθει στην αγορά της Κούβας, τοποθετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντά του πάνω από τη νομοθεσία των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι αξιολογεί τα προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντά του πάνω από τη νομοθεσία, τις αξίες, αλλά και τις πολιτικές που ασκούνται από τις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.