Neo

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να δει τη Μέρκελ, λόγω ΔΕΘ

Ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής των 27 κρατών-μελών που πραγματοποιείται στη Μπρατισλάβα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας που υπάρχει από διάφορες πλευρές σε επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της άτυπης συνόδου (όπως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τουσκ με όλους τους ηγέτες, η σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ που συγκαλεί στην Αθήνα ο Έλληνας πρωθυπουργός) η Γερμανίδα Καγκελάριος προσκαλεί ανά ομάδες ηγέτες κρατών-μελών να επισκεφθούν το Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, σε αυτό το πλαίσιο απευθύνθηκε πρόσκληση από την πλευρά της Καγκελαρίας και προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα την ερχόμενη Κυριακή, κάτι που όμως δεν θα ήταν εφικτό, όπως ενημέρωσε την Καγκελαρία η πλευρά του πρωθυπουργού, λόγω των υποχρεώσεών του την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Κατόπιν αυτών προκρίθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους πριν από τη σύνοδο της Μπρατισλάβας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»
    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.