Neo

Ο Τσίπρας ψηφίζει... Χίλαρι

Είναι γνωστό ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ευχόταν να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπέρνι Σάντερς.

Ωστόσο, οι εκλέκτορες του κόμματος αποφάσισαν διαφορετικά και πλέον, το δίλημμα είναι «Χίλαρι ή Τραμπ». Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, δεν έκρυψε κατά την χθεσινή ομιλία του την προτίμησή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών, καθώς προχώρησε σε μία αναφορά με σημασία: εξήρε τις επιδόσεις των Δημοκρατικών και της κυβέρνησης Ομπάμα ως προς την έξοδο των ΗΠΑ από την κρίση. «Η Ευρώπη απέτυχε σε αυτό που κατάφεραν οι ΗΠΑ υπό την διακυβέρνηση των Δημοκρατικών, δηλαδή στο να περιορίσουν την κρίση», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την προτίμησή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον. Άλλωστε, αν δεν ήθελε να ερμηνευθεί η φράση του με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε αντί της φράσης «υπό τη διακυβέρνηση των Δημοκρατικών», να χρησιμοποιήσει ένα σκέτο «υπό τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα»…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ε.Στ. 18:39 21/09/2016

    Και Τράμπ άνετα θα ψήφιζε. Λόγω έφεσης στην σαχλαμάρα.

  2. ΠΑΛΙ »ΨΕΥΤΙΚΕΣ» ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ?
    ΠΑΛΙ ΜΟΝΤΑΖ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ?

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ…

    ‘’Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ‘’–Από την σκύλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες

    Στους χειρότερους διαπραγματευτές ο Αλέξης ,
    στους πλέον αστοιχείωτους, (ακόμη γελάνε οι Αμερικάνοι)
    και στους πλέον ‘’ ευλύγιστους ’’ σφουγγοκωλάριους της πολιτικής πιάτσας.

    Έρευνα της Νομικής Σχολής
    Χάρβαρντ: Στους χειρότερους διαπραγματευτές για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας
    Στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες διαπραγματεύσεις για το 2015 τοποθέτησε η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ την τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο χρόνο.
    «Καθώς προσέγγισε τους Ευρωπαίους πιστωτές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε ένα μαχητικό τόνο που δεν είχε τόσο ευτυχή κατάληξη. Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που είχε στο τραπέζι ο Τσίπρας ζήτησε δημοψήφισμα. Μετά την απόρριψη της συμφωνίας από τους Έλληνες, η ελληνική οικονομία βυθίστηκε ακόμα περισσότερο και ο Τσίπρας και η ομάδα του υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη.

    ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»
    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.