ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία στη ΔΕΘ

Α. Τσίπρας: Σήμερα σχεδιάζουμε την Ελλάδα που αφήνει πίσω της τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος

Χρονοδιάγραμμα 5ετίας για την ελληνική οικονομία έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
tsi

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σημείο ακριβώς όπου η οικονομία της αλλάζει πρόσημο. «Από το μείον της επταετούς ύφεσης γυρνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαίο να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε μια Ελλάδα που θα αφήσει πίσω της τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος» τόνισε και επισήμανε: «Σήμερα που όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες δείχνουν ότι ο κύκλος της καταστροφής κλείνει, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας. Να βάλουμε στόχους και να ορίσουμε τον οδικό χάρτη μέσα από τον οποίο θα τους πετύχουμε» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη Ρωσία, την οποία χαρακτήρισε φίλη χώρα. «Μας συνδέουν ιστορικοί, πολιτιστικοί και πνευματικοί δεσμοί» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η Ρωσία παίζει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή, ενώ συμπλήρωσε πως η Ελλάδα επιδιώκει να έχει συνεχή εμβάθυνση των οικονομικών, διπλωματικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, καταλογίζοντας τους καταστροφικές επιλογές. «Σε πέντε χρόνια καταστράφηκε το ένα τέταρτο του εθνικού μας πλούτου, μειώθηκε κατά 40% το διαθέσιμο εισόδημα, εκτοξεύθηκε στο 28% η ανεργία, διευρύνθηκε κατά 38% το όριο της φτώχειας» τόνισε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πλέον οι ενδείξεις και οι δείκτες δείχνουν ότι αυτός ο κύκλος κλείνει, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο να κατοχυρώσει η Ελλάδα την παρουσία της στον πυρήνα της ΕΕ ως ένα πραγματικά σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Επισήμανε επίσης ότι η χώρα μέχρι το 2021 μπορεί να παράξει νέο πλούτο, που θα διανεμηθεί δίκαια και θα εξαιρέσει όλους εκείνους που μοιράστηκαν ως λεία, όπως είπε, τα οφέλη της ανάπτυξης πριν από την κρίση, για να βγάλουν αφορολόγητα κέρδη στις τράπεζες του εξωτερικού.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκης, λέγοντας «όχι στους γνωστούς κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, των off shore και των θαλασσοδανείων, τα συμφέροντα των οποίων με σθένος υπερασπίζεται η ΝΔ του κου Μητσοτάκη».

Ειδική αναφορά στην 1η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, έκανε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην 81η ΔΕΘ.

Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως αυτό γίνεται με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όχι μόνο για το ελληνικό ζήτημα, αλλά και για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να υπερβούμε την οικονομική και διαρθρωτική ανισότητα που φαίνεται να παγιώνεται ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, και να μπει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας που γεννά μόνο φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν είναι φυσικό φαινόμενο, σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, αλλά αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και αγώνων.

Αναφορά στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιρινού έκανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι υπό το βάρος ενός συντριπτικού συσχετισμού δύναμης στην Ευρώπη δεν πετύχαμε όσα επιθυμούσαμε. Ωστόσο, όπως είπε, «πετύχαμε έναν συμβιβασμό που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για το αύριο, σταματήσαμε την πορεία προς τον γκρεμό, σταματήσαμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό».

«Το 2015 δεσμευτήκαμε για στόχο -0,25% και καταφέραμε να κλείσουμε στο +0,7% και το 2016 θα συνεχίσουμε να υπεραποδίδουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Φανταστείτε, όμως, να ίσχυε η προηγούμενη δέσμευση της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για 3% πρωτογενές πλεόνασμα το 2015. Θα σήμαινε πρόσθετα μέτρα, με την έναρξη του 2016, ύψους σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό ακριβώς ανατρέψαμε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το βάρος που συσσωρεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις πλάτες της κοινωνίας είναι μεγάλο και οι αντοχές πεπερασμένες, και σημείωσε ότι κατανοεί απολύτως ότι η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλότερων στρωμάτων έχει εξαντληθεί.

Όμως σήμερα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά από το 2009, «μπορούμε επιτέλους να έχουμε ένα ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την απομείωση των βαρών και συμπλήρωσε ότι καταφέραμε να σταματήσουμε το αέναο καθοδικό σπιράλ της αποεπένδυσης, των απολύσεων και της μείωσης των μισθών». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «μπαίνει έτσι τέλος σε κάθε συζήτηση για τυχόν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, και τόνισε ότι «γραμμή-γραμμή, κωδικό-κωδικό εξετάζουμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού για περαιτέρω εξοικονόμηση και ανακατανομή δαπανών, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της βέλτιστης αποτελεσματικότητας και να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες νέων φορολογικών επιβαρύνσεων».

Το ΑΕΠ αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο 0,2% σε σχέση με το πρώτο και όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περνάμε σε θετικούς ρυθμούς στο 2ο εξάμηνο του 2016, προσέθεσε και επισήμανε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος, το βαρόμετρο για όλους τους κλάδους της οικονομίας, αυξήθηκε στις 92,5 μονάδες τον Αύγουστο, τη μεγαλύτερη επίδοση του τελευταίου 12μήνου, όπως συμπλήρωσε. Και η επίδοση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι ο συγκεκριμένος δείκτης σε επίπεδο Ευρωζώνης κινήθηκε πτωτικά, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

14 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Διαβάζω πριν σχεδον ενα χρόνο “

  «…Όλα τα ονόματα των νέων προέδρων και αντιπροέδρων
  Με «βουτιές» στην επετηρίδα οι προαγωγές των νέων δικαστών
  Βασιλική Κόκκαλη22/10/201521:3419
  Εκτύπωση
  Με «βουτιές» στην επετηρίδα οι προαγωγές των νέων δικαστών
  44
  SHARESFacebookTwitterGoogle+LinkedIn
  Η παραβίαση της σειράς αρχαιότητας των προς προαγωγή δικαστικών λειτουργών αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε προηγούμενο
  Με μεγάλες «βουτιές» στη σειρά αρχαιότητας των δικαστικών λειτουργών (επετηρίδα) το υπουργικό συμβούλιο όρισε σήμερα τους νέους αντιπροέδρους στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας και παράλληλα τοποθέτησε νέο πρόεδρο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τον κ. Νικόλαο Σακελλαρίου και νέα πρόεδρο στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ) την κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.
  Ωστόσο, η παραβίαση της σειράς αρχαιότητας των προς προαγωγή δικαστικών λειτουργών φαίνεται πως αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Αρκεί να αναφερθεί ενδεικτικά πως για την προαγωγή αντιπροέδρου στον Άρειο Πάγο, το υπουργικό συμβούλιο παρέκαμψε 17 αρχαιότερους συνάδελφους της!
  Το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε εκτός από την κάλυψη των θέσεων των προέδρων του ΣτΕ και Ε.Σ και στην τοποθέτηση έξι αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο (Α.Π), πέντε αντιπροέδρων στο ΣτΕ και δυο αντιπροέδρων στο Ε.Σ. Ακόμη κάλυψε τη θέση της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς και τις θέσεις των Ελλήνων Δικαστών στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Συγκεκριμένα, πρόεδρος του ΣτΕ ορίστηκε ο Νικόλαος Σακελλαρίου, ο οποίος έχει τρία χρόνια θητείας στο δικαστικό σώμα. Ο κ. Σακελλαρίου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής και Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε στο ΣτΕ ως εισηγητής το 1977 κατόπιν διαγωνισμού. Το 1982 προήχθη στον βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ, το 1993 στο βαθμό του συμβούλου του ΣτΕ και το 2009 στο βαθμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ.
  Η κ. Θεοτοκάτου που ορίστηκε πρόεδρος του Ε.Σ θα έχει τετραετή θητεία στη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας και είναι τρίτη στη σειρά αρχαιότητας. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Ένωσης των δικαστικών λειτουργών του Ε.Σ.
  Αντιπρόεδροι Α.Π ορίστηκαν οι μέχρι σήμερα αρεοπαγίτες του Ανωτάτου Δικαστηρίου: Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ευφημία Λαμπροπούλου, Ασπασία Καρέλλου, Γεράσιμος Φουρλάνος, Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη και Δήμητρα Μπουρνάκα.
  Αντιπρόεδροι ΣτΕ ορίστηκαν οι μέχρι σήμερα σύμβουλοι Επικρατείας Χρήστος Ράμμος, Νικόλαος Μαρκουλάκης, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Ιωάννης Γράβαρης.
  Αντιπρόεδροι Ε.Σ ορίστηκαν οι μέχρι σήμερα σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Γεωργία Μαραγκού και Αγγελική Μαυρουδή.
  Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ορίστηκε η Ευτυχία Φουντουλάκη.
  Τέλος, Έλληνες δικαστές στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίστηκαν οι Δημήτριος Γρατσίας και Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος. Ν σημειωθεί ότι ο κ. Γρατσίας υπηρετούσε ήδη στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε και σήμερα ανανεώθηκε η θητεία του.
  «Βουτιές» στην επετηρίδα
  Ωστόσο, οι φετινές προαγωγές των αντιπροέδρων στα Ανώτατα Δικαστήρια έγιναν με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να παραβιάζουν τη σειρά αρχαιότητας τον προς προαγωγή δικαστικών λειτουργών. Η μεγαλύτερη «βουτιά» στην επετηρίδα έγινε στο Ε.Σ., όπου για να προαχθεί σε αντιπρόεδρο του δικαστηρίου η κ. Μαυρούδη παρακάμφθηκαν 18 συνάδελφοί της, ενώ για την προαγωγή της κ. Μαραγκού παρακάμφθηκαν δυο σύμβουλοι του Ε.Σ .
  Ανάλογη είναι και η εικόνα στον Α.Π. Συγκεκριμένα, για την προαγωγή του κ. Γιαννακόπουλου παρακάμφθηκαν πέντε συνάδελφοί του ενώ για την προαγωγή του κ. Λαμπρόπουλου παρακάμφθηκαν δέκα αρεοπαγίτες. Ακόμη, για την προαγωγή της κ.Καρέλλου και του κ. Φουρλάνου παρακάμφθηκαν 13 αρεοπαγίτες. Το υπουργικό συμβούλιο «έσπασε» ωστόσο το ρεκόρ της «βουτιάς» στη σειρά αρχαιότητας δικαστικών λειτουργών του Α.Π κατά την προαγωγή σε αντιπρόεδρο της κ. Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη. Για την προαγωγή της συγκεκριμένης ανώτατης δικαστικής λειτουργού παρακάμφθηκαν 17 αρχαιότεροι συνάδελφοί της. Τέλος για τη προαγωγή της κ. Μπουρνάκα παρακάμφθηκαν οχτώ αρεοπαγίτες.

  Στο ΣτΕ υπήρξε επίσης παραβίαση της σειράς αρχαιότητας. Για τη προαγωγή της κ. Καραμανώφ παρακάμφθηκαν δυο συνάδελφοί της, για την προαγωγή της κ. Σακελλαροπούλου παρακάμφθηκαν τέσσερις σύμβουλοι Επικρατείας και για την προαγωγή του κ. Γραβαρη παρακάμφθηκαν 13 συνάδελφοί του. Αντίθετα, δεν έγινε καμία «βουτιά» στην επετηρίδα για την προαγωγή των κ.κ. Ράμμο και Μαρκουλάκη, η επιλογή των οποίων έγινε με βάση τη σειρά αρχαιότητας.»

  • Αγαπητέ κ. Μπόγδη

   Δυστυχώς η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ΚΑΘΑΡΑ κομματική και δυστυχώς υπακούει και »εκτελεί» τις εντολές εκείνων που επέλεξαν τους δικαστές »τους»
   Παραθέτω απόσπασμα απο τα πρακτικά της Βουλής που αποδεικνύουν ότι τούτος ο τόπος, αυτή η »έρημη» πατρίδα , υποφέρει απο έλλειψη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
   Δυστυχώς πολλοί δικαστές έγιναν »υπάλληλοι» της βρώμικης εκάστοτε παραπολιτικής εξουσίας.

   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Β Ο Υ Λ Η Σ
   Η’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
   ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ’
   Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1993

   Απόσπασμα που αφορά ‘’την δικαιοσύνη της δεξιάς’’ για να κάνουμε ΣΥΓΚΡΙΣΗ με την ‘’δικαιοσύνη της αριστεράς’’ του σήμερα.

   (…)Κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να πω ορισμένα πράγματα για την κατάσταση της Δικαιοσύνης. Ας με συγχωρέσει ο κ. Κουβελάκης. Άλλωστε, ζήτησα την άδειά του. Ο νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει καταδιώξει δικαστές.
   *Ξέρετε, έγιναν προαγωγές Αρεοπαγιτών. Πρόεδροι εφετών, αυθεντίες, οι οποίοι δεν επρόσκειντο στον κ. Κόκκινο έμειναν κάτω και προήχθησαν αρεοπαγίτες νεώτεροι.
   * Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατέβασε τον κ. Μπίκο -δεν θα αναφέρω άλλα ονόματα- και τον έστειλε προϊστάμενο στο Εφετείο Πειραιώς, ενώ είχε υπερπηδήσει 5, 6, 7 ο κ. Κόκκινος για να κάνει Αρεοπαγίτη το φίλο του το Γεωργακόπουλο. Μιλάω για φιλική περίπτωση εδώ.
   *Ο κ. Κόκκινος υπερπήδησε 9 αρχαιοτέρους του -εκ των οποίων 6 ήταν Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου- για να γίνει Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, για να προεδρεύσει στο Ειδικό Δικαστήριο για το άρθρο 86 του Συντάγματος.

   * Ποιοι έγιναν αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου; Δεν πήγαν κατά σειρά αρχαιότητας. Υποτίθεται ότι αν είσαι Αρεοπαγίτης δεν έχεις πλέον κανένα κώλυμα, δεν έχεις κανένα κουσούρι, δεν έχεις κάποια έλλειψη πνευματικής αρτιμέλειας, που θα λέγαμε χαριτολογώντας τη λέξη και όμως «είναι ο τάδε κατάλληλος να γίνει αντιπρόεδρος, πίσω ο άλλος». Αυτούς τους αντιπροέδρους και βέβαια τον Πρόεδρο τους διορίζουν οι κυβερνήσεις. Εγώ είμαι εναντίον αυτών και έχω γράψει μελέτη, που είναι δημοσιευμένη και την ξέρουν όλοι, ότι πρέπει να γίνει ένα εκλεκτορικό σώμα, το οποίο να προτείνει 3 δικαστές. Ας βάλει τον ένα. Κάποια παραχώρηση δηλαδή.

   * Θέλω να πω, λοιπόν, ότι η Δικαιοσύνη στενάζει. Είδατε τις δίκες εκείνες. Δεν είδα το συνάδελφο Γιάννη Σταμούλη να μου πει τα περιστατικά και τι έγινε με μια μήνυση που κατέθεσε εναντίον ενός Προέδρου Εφετών, που ενώ τον είχαν στάσιμο, μόλις έβγαλε την καταδίκη, μετά 2-3 μέρες ή νωρίτερα, τον προήγαγαν σε Πρόεδρο Εφετών.
   * Ο Πρόεδρός μας λέει για τη Δικαιοσύνη ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και δεν πρέπει να είναι εναντίον των πολιτών κλπ.

   ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ. Χαρίζονται έδρες.

   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Υπ. Εργασίας). Να πω την υπόθεση του Σπύρου του Καλούδη, του Βουλευτή της Κέρκυρας, την οποία έδωσε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο -αυτό λέγεται πράγματι Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο το Εκλογοδικείο- στη Νέα Δημοκρατία γιατί η πλειοψηφία των εκλογοδικών ήταν η παρέα του κ. Κόκκινου.
   *Και έτσι είπαν: ο κ. Μητσοτάκης τρεις μέρες μετά από εκείνες τις εκλογές «θα πάρουμε και την έδρα της Κέρκυρας» και ο κ. Θεοδωράκης «έχουμε να πάρουμε και την έδρα της Κέρκυρας, να τις κάνουμε μαζί με τον κ. Κατσίκη, 152″.

   * Μπήκα σε αυτά τα θέματα, διότι ως Πρόεδρος του Δ.Σ.Α., επί 40 χρόνια εκδότης νομικού περιοδικού και σε εκατοντάδες χιλιάδες δίκες και στα έκτακτα στρατοδικεία έζησα όλη τη σαπίλα της Δικαιοσύνης και τη σαπίλα του τότε Αρείου Πάγου που μέχρι το 1979 5 Αρεοπαγίτες μπήκαν στη δικτατορία έγιναν Υπουργοί, αργότερα και το ψευδοσύνταγμα του Παπαδόπουλου το επεκύρωσαν και το δημοψήφισμα του 1973 για την προεδρία του Παπαδόπουλου, το επεκύρωσαν και τη νομοθεσία όλη την έκαναν «άρματα» κατά το κοινώς λεγόμενο, προκειμένου να μην περάσει καμία προοδευτική ιδέα. Μέχρι που έλεγαν, διότι κάποτε είπε ο Ζαχαριάδης «τα όπλα παρά πόδα»….
   ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός). Σας υπενθυμίζω την ευχή του Προεδρείου, την οποία τήρησαν όλοι οι κύριοι Υπουργοί, προς διευκόλυνση των κυρίων συναδέλφων.
   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Υπ. Εργασίας). Σε ένα λεπτό θα κλείσω, κύριε Πρόεδρε.
   Τότε, τι είπαν; «Συνεχίζεται η ανταρσία». Και κράτησαν το νόμο του εμφυλίου πολέμου και έστειλαν στα στρατοδικεία και στα αποσπάσματα κόσμο και κοσμάκη με αυτή τη θεωρία τάχα, ότι δεν έληξε η ανταρσία, η οποία πανηγυρικά είχε λήξει με διαδηλώσεις κ.λπ.
   Θα έλεγα, λοιπόν, και για τον κύριο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κάμποσα για το τι πολιτική εφαρμόστηκε σε όλα τα θέματα. Αλλά, τα αφήνω στους άλλους συναδέλφους.
   Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι μέρες αυτές είναι ιστορικές. Είναι ιστορική η μέρα που ο Ελληνικός Λαός -έχουμε και 1%-2% νοθεία και θα το αποδείξω άλλη μέρα- έδωσε την εξουσία στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
   . Και το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει την πολιτική του. Όσες αντιδράσεις, όσες αντιρρήσεις, ό,τι και να κάνετε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας -γιατί βγήκατε με πολλή όρεξη και φόρα- δε θα περάσουν. Γιατί ο Ελληνικός Λαός τα έχει πρόσφατα: Πείνα σε 2,5 εκατ. Έλληνες, ανεργία 450.000, δικαιώματα καταργημένα, συνταξιούχοι πεινάνε…

 2. Μηπως ο σχεδιασμός του Τσίπρα για την Ελλάδα αρχισε με την ανακατασκευή της επετηρίδας στην Δικαιοσύνη ;
  Άντε τώρα συ, Έλληνα πολίτη να περιμένεις Δικαιοσύνη !
  Μετά την παραβίαση της επετηριδας στις τοποθετήσεις του δικαστικου προσωπικού απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργίου
  ´Η , την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στις θεσεις κλειδιά των βαθμίδων στην δικαιοσύνη …..
  Η έλλειψης ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας από την άλλη –αφού και τα κανάλια τώρα επελέγησαν μονον από τα ποσά που διέθεσαν οι ιδιοκτήτες τους και οχι από τον βαθμό ουδετερότητας που χρειάζεται η πληροφόρησης του κοινού — θα κελείσει το παζλ στο
  » που οδηγείται η Χώρα μας».
  Άντε να περιμένει κανείς οπως γίνεται σε ολο τον ελεύθερο κόσμο αποκάλυψη σκανδάλων της Α ή της Β κυβερνησης και του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εν προκειμένω με τα ρουσφέτια/ δημοσιογράφους του ΑΠΕ και του ΜΠΕ ,τους οποίους χρησιμοποιεί Τσίπρας και οι συν αυτόν !
  Δημοσιογράφοι αλού έριξαν προέδρους » κραταιών δημοκρατιών «.
  Εδώ δεν μάθαμε ακόμη τα σωστά πρόσωπα και ονόματα των επιβαινόντων στο φονικό ταχύπλοο της Αίγινας.

 3. Μήπως ο σχεδιασμός του ΤΣΙΠΡΑ για την Ελλαδα άρχισε απο την ανακατασκευή της επετηρίδας στην Δικαιοσύνη ;
  Άντε τώρα συ, Έλληνα πολίτη να περιμένεις να δικαιωθείς όπου χρειάζεσαι .
  Μετά την παραβίαση της επετηριδας στις τοποθετήσεις του δικαστικου προσωπικού απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργίου
  http://www.protothema.gr/greece/article/520558/me-vouties-stin-epetirida-oi-proagoges-ton-neon-dikaston/
  Η την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στις θεσεις κλειδιά των βαθμίδων στην δικαιοσύνη ,
  https://curia.gr/aksiokratia-sti-dikaiosini-i-epetirida-kai-oi-diorismoi-anotaton-dikaston-ston-areio-pago-kai-to-ste
  Έστρωσε το έδαφος για την «ρύθμιση «γιά την καταπολέμηση » των νταβατζήδων »

  Η έλλειψης όμως της ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας –αφού και τα κανάλια τώρα επελέγησαν μονον από τα ποσά που διέθεσαν οι ιδιοκτήτες τους και οχι από τον βαθμό ουδετερότητας που χρειάζεται η πληροφόρησης του κοινού — θα κελείσει το παζλ στο
  » που οδηγείται η Χώρα μας».
  Άντε να περιμένει κανείς οπως γίνεται σε ολο τον ελεύθερο κόσμο αποκάλυψη σκανδάλων της
  Α ή της Β κυβερνησης και του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εν προκειμένω !
  Δημοσιογράφοι αλού έριξαν προέδρους » κραταιών δημοκρατιών «.
  Εδώ δεν μάθαμε ακόμη τα σωστά πρόσωπα και ονόματα των επιβαινόντων στο φονικό ταχύπλοο της Αίγινας .
  Τα ρουσφέτια /δημοσιογράφοι του ΑΠΕ και ΜΠΕ δεν κάνουν ερωτήσεις και ετσι διατυρούν τις θέσεις τους σαν παπαγαλάκια μιας αριςτεροδεξιοφαςιςτικης διαπκυβερνησης, που στο θεμα της πληροφόρησης των πολιτών διανέμει τις άδειες σε όσους πλειοψηφούν .

 4. ELLLHNAS. 9:34 11/09/2016

  Ασυναγώνιστος στο ψέμα,την κοροιδία και την πολιτική απάτη ο Αλέξης Τσίπρας.Κανένας νορμάλ άνθρωπος δεν πιστεύει τα ψέματα αυτού του καραγκιόζη εκτός από τα πορωμένα κοπρόσκυλα τους ρουφιάνους του Δημοσίου, τους ηλίθιους ψηφοφόρους του και τους Λαθρομετανάστες.Ή άθλια και τραγική οικονομική πραγματικότητα στη χώρα με την φτώχεια, την ανεργία και τις αυτοκτονίες των Ελλήνων και η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα των παράνομων αλλοδαπών είναι η απάντηση στις ψεύτικες εξαγγελίες του πολιτικού εγκληματία και τυχοδιώκτη που επί δέκα εννέα μήνες βουλιάζει και χρεοκοπεί την Ελλάδα.Από όπου και να γίνονται οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι ψέματα.

 5. Α. Τσίπρας: » Σήμερα σχεδιάζουμε την Ελλάδα που αφήνει πίσω της τα καταστροφικά λαθη του παρελθόντος » .

  ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
  ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΟΣ ΜΑΣ .

 6. NB 23:11 10/09/2016

  Αλέξης: Μη μετράτε τα ψέματά μου, μετράτε πόσο ηλίθιοι είσαστε ….

  Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει

  Συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο
  Αλέξης Τσίπρας: «Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει»
  «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο για τον λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόμενος τη θέση του για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος στη Βουλή, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

  Στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές ότι τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις θεσμικές υποχρεώσεις τής χώρας έναντι της ΕΕ, αλλά όχι τις πολιτικές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικαλούμενος τη λαϊκή ετυμηγορία. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί λύση, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός θα το κάνει στην Κύπρο.

  Είναι προφανές, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχει τρόικα. Σημείωσε ότι το plan B της τρόικας είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να υπονομευθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει ότι η αυτοδυναμία δεν είναι μια αλαζονική θέση, αλλά μια αναγκαία συνθήκη για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας.

  • Ιστος 23:19 10/09/2016

   ΧρυσόγονοςΈχουμε αποστερηθεί την εθνική μας κυριαρχία
   ================================================
   Για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
   Ο κ .Χρυσόγονος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τίθεται θέμα συνταγματικότητας σε μια σειρά ζητημάτων, με τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας από τους δανειστές και πρόσθεσε:
   «Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι έχουμε αποστερηθεί την εθνική κυριαρχία ή μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Oυσιαστικά μας υπαγορεύουν τους όρους τους και όλα τα κρατικά όργανα, χωρίς να εξαιρούνται και τα δικαστήρια, βρίσκονται αντιμέτωπα, ρητά ή σιωπηρά, με το υπαρξιακό ερώτημα «και πού θα βρεθούν τα λεφτά;»».

   • Ιστός 23:32 10/09/2016

    Τι έγινε στο μυστικό ραντεβού Τσίπρα – Ράικου;
    =====================================
    Δυσφορία από δικαστικούς κύκλους για τη μυστική συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Ελένης Ράικου…

    Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους ανώτατους κύκλους της Δικαιοσύνης η συνάντηση Τσίπρα με την επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Ελένη Ράικου. Και τούτο διότι δεν προβλέπεται από την εθιμοτυπία επίσημη συνάντηση οιουδήποτε πολιτικού, πόσο μάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δικαστικό ή εισαγγελικό παράγοντα παρά μόνο με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το προεδρείο του ΣτΕ οι οποίοι επιλέγονται από το υπουργικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης. «Τα δικαστήρια δεν προσφέρονται για … δημόσιες σχέσεις» σχολίαζαν πικρόχολα οι ίδιοι κύκλοι. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου έχει οριστεί επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

  • Ιστός 23:27 10/09/2016

   Υπάρχει μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας?
   Πιο ‘’μεγάλος’’ και από τον Πάνο?

   H ΔΙΑΠΛΟΚΗ TOY ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ …ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ 2015

   Έρχεται το τέλος της διαπλοκής και θα καταλογιστούν ευθύνες είπε ο κ. Τσίπρας:
   -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής.
   Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο.
   Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου
   και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα.
   Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες.
   Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
   Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα.
   Δεν χρωστάμε στη ντόπια διαπλοκή είπε ο κ. Τσίπρας:
   -Εμείς δεν είμασταν στις λίστες τις Siemens ούτε στη λίστα Λαγκάρντ, δεν χρωστάμε στην ντόπια διαπλοκή για αυτό και καταφεύγουν στην τρομοκρατία και στην προπαγάνδα της κινδυνολογίας.
   -Το σύστημα που πεθαίνει,
   αυτό που έλυνε και έδενε δεκαετίες,
   που έφτιαχνε συστήματα εξουσίας και τζάκια,
   που προπαγάνδιζε από τις τηλεοπτικές οθόνες, που διασπούσε και εξαγόραζε,
   ξέρει ότι εμάς δεν θα μας βάλει στο τσεπάκι του.
   Για αυτό και κατέφυγε στην τρομοκρατία του GREXIT,
   του bankrun,
   του χρέους που δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο,
   παρά να το πληρώνεις στον αιώνα τον άπαντα.
   Αυτήν την προπαγάνδα, όμως, αυτό το ρεσιτάλ κινδυνολογίας,
   το τελείωσε η ίδια η Ευρώπη.
   Τράβηξαν το χαλί της τρομοκρατίας οι ίδιοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Έμειναν μόνο κάτι οίκοι αξιολόγησης να στηρίξουν τους λύκους.
   Έμεινε μόνο ο κ. Σόιμπλε
   και ένας άθλιος τεχνητός τραπεζικός πανικός. Σκέφτονται να ξαναφέρουν αυτόν τον πανικό δυο μέρες πριν από τις εκλογές, αλλά είναι πια αργά, ο λαός δεν τσιμπάει…
   Θα γίνει πράξη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:
   -Γιατί είναι χρέος μας :
   Το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
   Το επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
   Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
   =============================
   Η δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
   ========================================
   H επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.

   Η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
   =====================================
   Η κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
   Η κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
   Είναι χρέος μας να τερματίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας που πνίγει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.
   Για να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό.
   Για να ανοίξουν δουλειές.
   Για αυτό και προτείνουμε :
   Κατώτατος μισθός στα €751.
   ========================
   Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του εργατικού δικαίου.
   Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις.
   Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

 7. NMan. 23:08 10/09/2016

  ΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΛΕΞΗ?

  Παυλόπουλοι, ΚαΜένοι, καλόγηροι,- μας κατέστρεψαν !!!

  * Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
  *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
  * πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
  *οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
  * οι απαγωγές των Πακιστανών,
  * το Σινούκ,
  *ο Ζαχόπουλος,
  *ο Βαρθολομαίος,
  *ο Χούπης,
  *οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
  *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
  * η απογραφή,
  *η επιτήρηση,
  *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
  * τα κρυφά ομόλογα, τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
  *τα γκόλντεν μπόϋς,
  *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
  * το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.
  Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
  Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου.

 8. ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ‘’ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ’’ ..ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ?

  Τα προσόντα του πολιτικού ελέφαντα Πάνου καΜένου εντελώς,
  σε …υαλοπωλείο
  Σε περασμένη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,
  ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «νομίζω πως ο σημερινός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι ένα λάθος» και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
  *Ενώ για τον Πάνο Καμμένο αναφέρει ότι…….
  ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης, θυμίζοντας ότι σε συνέντευξη του ο υπουργός Αμυνας στη Bild είχε απειλήσει να χορηγήσει στους μετανάστες χαρτιά για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
  *Επίσης ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε για τον Ελληνα υπουργό Άμυνας, ότι στη συνέντευξή του στη Bild μίλησε για τον Β. Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας.«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως αρχηγός του κόμματος, επειδή είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας.
  -Σήμερα, όμως εξακολουθεί να είναι Υπουργός Οικονομικών,» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
  *Ο ‘’κλέφτης’’ λοιπόν Σόϊμπλε,
  κατά τον συκοφάντη και ψεύτη Καμμένο, είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την τύχη της πατρίδας μας.
  *Αυτόν τον άνθρωπο τόλμησε ο πιο ηλίθιος –ξυδιάρης πολιτικός να κατηγορήσει ως ‘’λαμόγιο’’ και αφού ο Τσίπρας της Χούντας, τον ανέχεται, σημαίνει ότι συμφωνεί?
  *Τι άλλο θα ήταν τόσο συκοφαντικό, προκλητικό, ασεβές από τις εκφράσεις αυτές του πιο ηλίθιου , αγράμματου, συκοφάντη και ψεύτη πολιτικού και μάλιστα δημόσια για έναν άνθρωπο και μια χώρα η οποία μπορεί να καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας?
  Τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στη κυβέρνηση ο φοροφυγάς ‘’ελέφαντας ..του υαλοπωλείου , κατά τον Σούλτς?

 9. Mνήμων 23:00 10/09/2016

  Άλαλα τα χείλη των Ελλήνων !

  Τα παιδιά στα σχολεία σταμάτησαν να λιποθυμούν στις τάξεις από την πείνα. Από τις 25 του Γενάρη κι έπειτα προέχει η εθνική ανάταση.

  Δεν μένει χρόνος για δεύτερες σκέψεις και ….για μικροαστικές αντιδράσεις. Ό,τι θέλει η πατρίδα.
  Τα παιδιά της επιτρέπεται να πέφτουν μόνο στα πεδία των μαχών. Πουθενά αλλού!
  Τι προστάζει σήμερα η πατρίδα;
  Τι να το κάνουμε το γάλα, το ψωμί και το βούτυρο, όταν μπορούμε να ξοδέψουμε 500 εκατομμύρια για να αναπαλαιώσουμε αεροπλάνα τριάντα πέντε ετών;
  Κανόνια αντί για βούτυρο;
  Ο σοσιαλισμός θέλει θυσίες που λέει κι ο σύντροφος Στρατούλης.
  Πρώτη φορά αριστερά! Ζήτω το Έθνος!
  Μπορεί να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ, αλλά λεφτά για αυτά τα αεροπλάνα έχουμε.
  Ειδικά γι΄αυτά!
  Μιλάμε για την επισκευή 5 ανθυποβρυχιακών αεροπλάνων ηλικίας 35 ετών.
  Την απόφαση αυτή την πήραν όλοι μαζί. Έχει την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού της χώρας. Δεν είναι απόφαση μόνο του Πάνου Καμένου.
  Ας πούμε ότι αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια και κάτι.
  Το σωτήριο έτος 2012, όταν η χώρα είχε φτάσει γι΄ άλλη μία φορά ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή και το τιμόνι της κρατούσε ο «λαομίσητος Αντώνης».

  Τι θα είχε συμβεί;
  Θα ακούγαμε πύρινους λόγους στην Βουλή για τα λεφτά που δεν γίνονται ψωμί και βούτυρο για τα παιδιά που λιποθυμάνε στις τάξεις των σχολείων.
  Και κάποιοι άλλοι θα έλεγαν ότι δεν χρειάζεται καν να πηγαίνουν τα παιδιά μας στον στρατό και κατά συνέπεια δεν χρειαζόμαστε καν στρατιωτικές δαπάνες.
  Αυτά θα τα έλεγαν εκείνοι, οι προοδευτικοί, οι εκπρόσωποι της καλύτερης ιδεολογίας: «Πρώτα ο άνθρωπος».

  Κι όποιος έλεγε ότι η πατρίδα έχει σύνορα με μία χώρα που αποτελεί μόνιμη απειλή για την ασφάλειά μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, τι θα άκουγε;
  Τώρα όμως στο τιμόνι δεν βρίσκεται ο «λαομίσητος Αντώνης», αλλά ο «ήρθε η ελπίδα Αλέξης».
  Γι΄ αυτό οι άνθρωποι έπαψαν να πεινάνε και βλέπεις παντού χαμόγελα.
  Γι΄ αυτό και μπορούμε πλέον να ξοδεύουμε 500 εκατομμύρια ευρώ για αεροπλάνα που πετούν στους ουρανούς για 35 ολόκληρα χρόνια.

  Νιός ήμουν και γέρασα. Αλλά αυτά εκεί, αγέραστα! Υπερήφανα!
  Πολλοί από εσάς ήσασταν αγέννητοι όταν τα αεροπλάνα αυτά πέταξαν για πρώτη φορά στους ουρανούς.

  Ποιος θα πει τώρα κάτι;
  Για τα παιδιά μας που δεν βλέπουν μέλλον και αναγκάζονται εδώ και χρόνια να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες;

  Για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους;
  Αλλά τι λέμε;

  Όλοι αυτοί μπορούν να ζήσουν πλέον με υπερηφάνεια. Δεν χρειάζονται δουλειές. Δεν χρειάζονται λεφτά.

  Άλλωστε, κι οι λίγες θέσεις που υπάρχουν στα υπουργεία και στις υπηρεσίες έχουν ήδη πιαστεί από συγγενείς και φίλους.

  Από αδέλφια, ξαδέλφια και συμβίες.

  Όχι για τα παιδιά της Ελλάδος, αλλά για τα δικά τους παιδιά!

  Όπως συνέβαινε και χτες και προχτές και επί τόσες δεκαετίες.

  Πρώτη φορά αριστερά! Η ελπίδα επέστρεψε.

  Χορέψαμε στο Σύνταγμα, αγοράσαμε βίδες για αεροπλάνα, φουσκώσαμε από υπερηφάνεια, φωτογραφηθήκαμε με φόντο την Ακρόπολη κι ένα πιάτο τσιπούρες.

  Όχι εμείς!
  Ο σύντροφος Βαρουφάκης. Αυτός που είπε πρώτος για τον λιτό βίο.
  Με τρομάζει η φρασεολογία αυτής της κυβέρνησης.
  Με τρομάζουν τα θυμωμένα μάτια του συντρόφου Στρατούλη που μιλάει για τα μεγάλα «Όχι».
  Με τρομάζουν όλοι αυτοί που πουλάνε τρέλα.

  Περισσότερο, όμως, με τρομάζει μία σταλινική αριστερά που αναζητά στηρίγματα σε τανκς και αεροπλάνα.

 10. kostas 20:20 10/09/2016

  ευχαριστω

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.