ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζητούσε να κηρυχθεί η επίσχεση παράνομη και καταχρηστική

ΟΑΣΘ: Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα της διοίκησης

Απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.
oasth1

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ συζητήθηκε, νωρίτερα το πρωί, στο Πρωτοδικείο, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής.

Νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα της επίσχεσης και εάν αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική θα έπρεπε να κριθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούσαν μόνο τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κι όχι το σύνολο των 2300 εργαζομένων, κάτι που, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού, έγινε για πρακτικούς λόγους και για την οικονομία του χρόνου.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ανδρέας Ζερβούλιας, επισήμανε τη μη βιωσιμότητα του ΟΑΣΘ σε περίπτωση που δεν δώσει χρήματα το Δημόσιο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έγιναν "μπαλάκι μεταξύ εργοδοσίας και κυβέρνησης" κι ό,τι είναι απλήρωτοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πρόσθετη παρέμβαση έκανε διά εκπροσώπου του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι με την επίσχεση εργασίας θίγονται τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.