ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς

Ως τα μέσα Δεκέμβρη η εκλογή αρχηγού

Αισιοδοξία για την ευόδωση του εγχειρήματος ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, καθώς οι όποιες διαφορές των δύο κομμάτων έπαψαν να φαίνονται αγεφύρωτες.
ΒΟΥΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Σ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Φ

Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους αμέσως μετά γιατί συμφωνήθηκε η δημιουργία «ενός πολιτικά ισχυρού, αυτόνομου πόλου της Κεντροαριστεράς, που δεν θα αποτελεί συμπληρωματική δύναμη κανενός», όπως έλεγαν, υποβαθμίζοντας τις όποιες διαδικαστικές διαφορές και επιλέγοντας να σταθούν κυρίως στα πολιτικά θέματα. Μιλούσαν δε, για «σαφή δέσμευση των εκπροσώπων του Ποταμιού για συνάντηση των δύο αρχηγών εντός δεκαημέρου» και για ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού του νέου φορέα από τη βάση σε μάξιμουμ τρεις μήνες από τη συνάντηση αυτή.

Στην πραγματικότητα, στόχος είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης να συναντηθούν στα μέσα Σεπτέμβρη, με το ‘deadline’ των τριών μηνών για την πρώτη εκλογική διαδικασία, να την φέρει το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα όμως, μένουν ακόμα αρκετά θέματα, τεχνικής αλλά και πολιτικής φύσεως, να συζητηθούν και αυτό αναμένεται να γίνει στο επόμενο ραντεβού των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων πιθανότατα την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη.

Ένας από τους προβληματισμούς που ετέθη εκ μέρους του Ποταμιού είναι τι ακριβώς θα γίνει με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τη δημιουργία ενιαίου φορέα, ενώ ούτως ή άλλως ερώτημα παραμένει το πώς η σημερινή αυτονομία των υφιστάμενων κομμάτων θα μετατραπεί σε …ενιαίο φορέα. Εγγυήσεις ζητήθηκαν, εξάλλου, και για το πώς τα υφιστάμενα κόμματα δεν θα υπονομεύσουν το όλο εγχείρημα.

Ερώτημα παραμένει επίσης αν θα επιλεγεί τελικά η ηλεκτρονική διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση και ποια ακριβώς θα είναι η μορφή της, ενώ όσον αφορά στις προϋποθέσεις για να θέσει κανείς υποψηφιότητα, φαίνεται ότι υποψήφιοι θα είναι ex officio οι πολιτικοί αρχηγοί, που ούτως ή άλλως έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν, ενώ για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους θα απαιτούνται τουλάχιστον 1000 υπογραφές, στις οποίες δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα προβλέπεται να περιλαμβάνονται οι υπογραφές ‘θεσμικών’ παραγόντων των κομμάτων (βουλευτών κ.ο.κ.).

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Υπάρχει και άλλη. Άποψης επί του θέματος .
    http://www.matrix24.gr/2016/09/to-pasok-ginete-42-ke-to-giortazi-stin-patra/

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.