ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτείνει ευρύτατη «σεισάχθεια»

Π.Λαφαζάνης: Μόνη λύση το εθνικό νόμισμα

Την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας μετά την αύξηση της ύφεσης που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ, εκφράζει, με δήλωσή του, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποδεικνύοντας ως λύση το «πέρασμα της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα».
lafazanisegainia

Ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει ότι μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια και με εθνικό νόμισμα, που θα της επιτρέπει να ασκήσει μία εθνική νομισματική πολιτική, θα μπορέσει με μία νέα λαϊκή κυβέρνηση να προχωρήσει στην εθνικοποίηση των τραπεζών, σε μία ευρύτατη «σεισάχθεια» (διαγραφή), στο πρότυπο του αρχαίου Σόλωνα, των ιδιωτικών χρεών και στη διαγραφή του δημοσίου χρέους.

«Η εθνικοποίηση των τραπεζών, η ευρεία "σεισάχθεια" στα ιδιωτικά χρέη και ο αγώνας για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, συνιστούν ρεαλιστικούς στόχους και αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διεξόδου, ανάσας ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, με στήριξη μισθών, συντάξεων, επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων και ενίσχυση των θέσεων εργασίας», τονίζει ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.