ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για υποθέσεις φοροδιαφυγής

Πάνω από ένα εκατομμύριο «ύποπτα» ΑΦΜ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Μία λίστα με 1.207.047 ονόματα φορολογουμένων, που περιλαμβάνονταν σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής, από τη λίστα Λαγκάρντ έως αυτή με τους διοικητές και τους υποδιοικητές του ΕΣΥ που ελέγχονται, έχει συντάξει η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ.

Η λίστα αυτή αποτελεί πλέον τον οδηγό για τη διενέργεια των ελέγχων, οι οποίοι σύμφωνα με τον απολογισμό δράσης της του ΣΔΟΕ επιταχύνθηκαν κατά το 2015 έως και σήμερα.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος με τα 1.207.047 ΑΦΜ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- το αρχείο καταθετών από όλα τα ημεδαπά πιστωτικά ιδρύματα με ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μια χρήση, άνω των 300.000 ή 100.000 € για χρονικό διάστημα από 2000 έως 2012.

- τη λίστα από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο

- τη λίστα που αφορά 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν ή διατηρούσαν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη

- τη λίστα που αφορά διοικητές και υποδιοικητές που υπηρέτησαν στο Ε.Σ.Υ. κ.α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό δράσης του ΣΔΟΕ, το έτος 2013 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 3 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και σε 1 πρόσωπο συσχετιζόμενο, το 2014 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 49 πρόσωπα της λίστας και σε 4 συσχετιζόμενα και το 2015 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 116 πρόσωπα της λίστας και 3 πρόσωπα συσχετιζόμενα. Έτσι, κατά τα έτη 2014-2015 οι έλεγχοι που ολοκληρώθηκαν ήταν 2,2 φορές περισσότεροι συγκριτικά με το 2014. Ως αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών, το έτος 2014 βεβαιώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 26.620.923,80 ευρώ ενώ το έτος 2015 178.313.978,08 ευρώ.

Συνολικά, το 2015 το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 24.273 ελέγχους και εντόπισε 10.469 παραβάτες ( ποσοστό παραβατικότητας 43%). Το ίδιο έτος άνοιξαν για έλεγχο 27.041 νέες υποθέσεις οι οποίες προστέθηκαν στο σύνολο των 170.135 υποθέσεων που ερευνά η υπηρεσία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πλήθος των καταγγελιών που δέχθηκε το ΣΔΟΕ για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία, υποβλήθηκαν 12.716 καταγγελίες από τις οποίες οι 3.681 μέσω ταχυδρομείου, οι 2.827 μέσω e-mail, οι 5.810 τηλεφωνικά ενώ 398 υποβλήθηκαν με φυσική παρουσία

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.

  Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρω. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό. Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο. Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.

  *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.

  *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ. Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 300 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?. Είμαστε τόσο ..ατυχοι και παίξαμε ‘’στοίχημα’’ και τα χάσαμε?

  *Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό οικονομικό χάος?
  * Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?

  *Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?

  *‘’Κάποιοι’’ (?) από το 2004 μέχρι το 2009, οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία με ότι μπορεί να σκεφτεί και να νιώσει κανείς, ακούγοντας τη λέξη αυτή που σήμερα έχει τη πρώτη θέση στο μυαλό μας και… στη καρδιά μας, αφού στην ουσία το 2009 είχαμε χρεοκοπήσει και φυσικά είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης στην ουσία.
  *Και ενώ ΟΛΟΙ περιμέναμε κάποια ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ πολιτικό να βγεί και να μας ενημερώσει γι αυτά που συμβαίνουν, εξαφανίστηκαν ΟΛΟΙ και έμεινα σχεδόν μόνος ο Ελληνας Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

  *Οδηγηθήκαμε ΑΓΚΑΣΤΙΚΑ! στο μνημόνιο και στην ελεγχόμενη υποτίμηση και προσαρμογή, για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και Νασιστο-κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!

  *Κανείς δεν αναφέρεται, στο τι θα συνέβαινε αν ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ και ζούσαμε τον τρόμο που έζησε η Κύπρος, η Αργεντινή και τώρα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία?

  *Ποιος θα κάνει τη σύγκριση αυτού που ζούμε ΤΩΡΑ με αυτό που θα είχε συμβεί στην πατρίδα μας?

  *Δεν έχουμε ούτε το θάρρος , ούτε τον αντρισμό να ομολογήσουμε τον φόβο που αισθανόμαστε και μόνο στη ιδέα της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ??

  *Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;

  *Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε, κάποιοι φίλοι σας ‘’έβγαζαν’’ τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σήμερα ΑΡΝΕΙΣΘΕ να μας πείτε ποιοι είναι και πως θα τους υποχρεώσετε να τα επιστρέψουν, όσα τουλάχιστον είναι ‘’ΜΑΥΡΑ’’ ???

  *Να τολμήσουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου?

  **Τουλάχιστον λίγος σεβασμός τουλάχιστον, στον άνθρωπο που μας έσωσε
  είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ !!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.