ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Handelsblatt

Παππάς: Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

Σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλάει για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, την προσφυγική κρίση αλλά και τις εκλογικές ήττες της Άγκελα Μέρκελ.

Η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δόθηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Νίκος Παππάς φέρεται μάλιστα, προφανώς αστειευόμενος με τον Γερμανό δημοσιογράφο, να του έπιασε τα μαλλιά. «Α, είναι αληθινά», φέρεται να σχολίασε ο Έλληνας υπουργός, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς και δηκτικά στη γνωστή υπόθεση των δυο Ελλήνων δημοσιογράφων που τον παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι, όπως αναφέρει η Handelsblatt.

Στη συνέντευξη και κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκείται στην Ελλάδα ότι έχουν υλοποιηθεί μόλις 2 από τα 15 προαπαιτούμενα, ο Νίκος Παππάς απαντά ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει δυο σημαντικά και πολύ δύσκολα εγχειρήματα, τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτά που εκκρεμούν δεν είναι δύσκολο να περάσουν πολιτικά. Τονίζει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ, όπως είχε γίνει πέρσι. «Αυτή τη φορά υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με την Ευρώπη. Υλοποιούμε τάχιστα τα συμφωνηθέντα», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

«Δεν θίγονται συντάξεις κάτω των 1.500 ευρώ»

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι ως σοσιαλιστές υλοποιούν φιλικές προς τις αγορές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Παππάς και επικαλούμενος το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «εισπράττει άλλα 2,6 δις ευρώ, έχοντας όμως μεταφέρει τα φορολογικά βάρη στου εύπορους». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει διασφαλιστεί ότι δεν θίγονται οι συντάξεις κάτω των 1.500 ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει τη σχέση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι ο Β. Σόιμπλε είναι ένας σημαντικός διαπραγματευτικός εταίρος. «Δεν είμαστε πάντα της ίδιας άποψης, αλλά συζητούμε σε πνεύμα καλής συνεργασίας». Σχολιάζοντας δε την κριτική που ασκείται για τις καθυστερήσεις στη συγκρότηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Παππάς και επικαλούμενος τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ, του ΟΛΠ και των περιφερειακών αεροδρομίων εκτιμά ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΣΚΑΪ είναι ο πρώτος που πήρε άδεια»

Ο κ. Παππάς ερωτάται και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Κληθείς, συγκεκριμένα, να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση ότι προκρίνει φίλα προσκείμενους σε αυτή τηλεοπτικούς σταθμούς, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές μας είναι ο ΣΚΑΪ και πήραν την πρώτη άδεια». Παλαιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε αντί της δημοπράτησης «ένα είδος καρτέλ των ιδιωτικών παρόχων, το αλλάξαμε αυτό και γι΄ αυτό μας ασκούν κριτική», όπως λέει.

Σε ερώτηση πώς τα πάει η χώρα με τους πρόσφυγες, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «είμαι ευτυχής που δεν έχουμε οδηγηθεί σε άνοδο ακροδεξιών κομμάτων. Σε αυτό συνέβαλαν πέρα από τους δικούς μας ανθρώπους και συντηρητικοί πολιτικοί, οι οποίοι εκφράστηκαν με σαφήνεια υπέρ μιας φιλικής υποδοχής (των προσφύγων).

Σχολιάζοντας, τέλος, την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων σε πρόσφατες περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις στη Γερμανία, ο κ. Παππάς κάνει λόγο για μια «δυσάρεστη εξέλιξη». Τον ευχαριστεί που χάνουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, ρωτούν οι δημοσιογράφοι; «Είμαστε Σοσιαλιστές και θέλουμε να κυβερνούν σε όλη την Ευρώπη Σοσιαλδημοκράτες, όχι όμως με τίμημα να έχουν κέρδη ακροδεξιά κόμματα. Αυτό είναι ένας εφιάλτης».

Deutsche Welle

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μνήμων 14:42 26/09/2016

    Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών… και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!
    =====================================================================
    Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.

    Ότι ο ελληνικός στρατός χρειάζεται ανανέωση είναι γνωστό. Ότι η Ελλάδα χρειάζεται πάντα να είναι έτοιμη για πόλεμο προκειμένου να διαφυλάξει την ειρήνη είναι επίσης γνωστό. Αλλά ενώ έχουμε… ανθρωπιστική κρίση που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κράτος έχει κάνει ριφιφί στα ταμεία και τους οργανισμούς προκειμένου να μαζέψει τα αποθεματικά τους για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και την ίδια ώρα να υπογράφουμε συμβάσεις για εξοπλιστικά, αυτό δεν χωνεύεται.
    Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών… και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!
    Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο; Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

  2. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ, Η ΡΟΥΦΑΝΙΑ, ΚΑΙ Η ΠΕΟΛΕΙΧΙΑ ?
    ΕΝΑ! απίστευτο σύστημα δηλητηρίαζε την ελληνική κοινή γνώμη για μήνες
    Ο Τέρενς Κουϊκ, το Kontra, Ο Χρυσαυγίτης Σεραφείμ Πειραιώς
    και η βοήθεια που αρνήθηκε δήθεν ο ΓΑΠ
    Σαββίδης-ΚαΜένος
    Και τι δεν έχει το βίντεο που βρήκαμε με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2011. Έχει Τέρενς Κουϊκ ως δημοσιογράφο, στο Kontra του Γιώργου Κουρή, έχει τον χρυσαυγίτη Σεραφείμ Πειραιώς,
    έχει επιστολή του Ιβάν Σαββίδη, μέχρι και το εγκέφαλο Καμένο olympia.gr έχει.
    ===========================================================
    Δείτε πώς αυτό το απίστευτο σύστημα δηλητηρίαζε την ελληνική κοινή γνώμη για μήνες ενάντια στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποτίθεται αρνήθηκε πακτωλό δισεκατομμυρίων και βοήθειας που δήθεν έδιναν για την ψυχή της μάνας τους οι Ρώσοι.
    Όλο αυτό το σύστημα γελοιοποιείται στο έπακρο με τις εξελίξεις στην Κύπρο.
    Η ζημιά όμως που έχουν κάνει με τις θεωρίες συνομωσίας στην Ελλάδα είναι τεράστια…
    http://anarxaszante.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2267.html

  3. Μνήμων 14:29 26/09/2016

    ΤΟ…ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ και η αλήθεια μας…..
    ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ….
    ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ …ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ !

    «Cherie cherie η γιαγιά Δωροθέα έπαθε σοκ!»
    αναφώνησε η Εσθήρ απευθυνόμενη στον ευτραφή σύζυγό της. «Παρακολουθεί έκπληκτη μια άλλη…φυλή ανθρώπων, κάποιες περίεργες για την ίδια καταστάσεις!» συνέχισε ακάθεκτη. «Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν,σύμφωνα με την ίδια. Το νησί της, η Ικαρία, αλλάζει μορφή, μου έλεγε στο τηλέφωνο.

    Το Γιαλισκάρι μεταμορφώνεται σε…Γκλαμουράρι!» φώναξε ενθουσιασμένη. «Κάθεται η 101 ετών grandmother σου μαζί με τις συνομήλικές της γιαγιάδες-φιλενάδες στην αυλή- αυτές,παιδί μου, είναι η απόλυτη
    επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του “ΒΗΜΑgazino” για τους Ικαριώτες,οι οποίοι ζουν περισσότερο από όλους τους Ελληνες- και παρακολουθούν τις Φιλιππινέζες να πηγαινοέρχονται στο σπίτι της κυρίας Ελενας Τζούλη».

    Η χαριτωμένη σύζυγος του υφυπουργού κ. Πάνου Καμμένου απολαμβάνει τις διακοπές της στο σπίτι της στην Ικαρία, κατά την προσφιλή της συνήθεια. Οι Φιλιππινέζες πάνε κι έρχονται με τα ψώνια, η ίδια κάνει τις βουτιές της στην πισίνα του super μοντέρνου, αρχιτεκτονικά, γεμάτου με κρυστάλλινα χωρίσματα, σπιτιού της, στο νησί του ανατολικού Αιγαίου, με τα τουρκικά μαχητικά να πετάνε πάνω από το κεφάλι της και οι γιαγιάδες να παρακολουθούν σαν κινηματογραφική ταινία!

    «Εξελίξεις! Εξελίξεις! Πρέπει να ειδοποιήσουμε τη γιαγιά ότι καταφθάνει σύντομα εκεί ο πολιτισμός με…άγριες διαθέσεις!» φώναξα. «Με μπικίνι Urbinati, φορέματα Ζac Ρosen,σανδάλια Βalmain, ελικόπτερα και yachts».

  4. Με τέτοιες δηλώσεις, πιστεύω και αντιλήψεις, ποιος μπορεί να γίνει πιστευτός και αποδεκτός ότι…δεν είναι ‘’ψυχάκιας’’?

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !

    Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
    H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
    «Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
    «Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
    Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

  5. ΤΙ…ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ‘’ΡΕΕΙ’’ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?
    ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ..ΕΝΤΕΛΩΣ?

    Ο ‘’αριστερός’’ Τσίπρας και ο ακροδεξιός ΚαΜένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
    *Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    *Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    *Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    *Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    *Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.
    Αλήθεια, σε τι διαφέρει ο Τσίπρας από τον καΜένο εντελώς?
    *Στην ..εξυπνάδα ? στα ..ένσημα ? στις πατρογονικές περιουσιακές δημιουργίες?
    *Στην ..ιδεολογία των ‘’εκχερσωμένων’’ κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων?
    *Στην απ-ληστ(ε)ία της εξουσιομανίας και στον ανταγωνισμό της προδοσίας?
    *Στον ανταγωνισμό της σπατάλης του δημόσιου χρήματος και του ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας?
    *Στην κοινή ΠΗΓΗ ( λέγε με Γαλλία) της ‘’δημιουργίας τους και της κατάληψης της εξουσίας?
    *Στη λίστα Λαγκαρντ και στους ‘’δημιουργούς ‘’ τους προκειμένου να τους ‘’φέρουν’’ στην εξουσία?
    *ΠΟΙΟΣ(?) την έδωσε στον Βαξεβάνη ΔΥΟ μήνες πρίν έλθει στην Έλλάδα?
    ***ΑΛΗΘΕΙΑ, εδώ γεννάται το μέγιστο ερώτημα:
    *Ποιος είναι πιο ειδικός : στη συκοφαντία , στην πολιτική αλητεία, στο ψέμα , στην παραπληροφόρηση, στο ‘’πρακτοριλίκι’’ και τελικά στην προδοσία τόσων και τόσων αγώνων?
    *Κατόπιν όλων αυτών των σχετικά ελαχίστων, διερωτάται κανείς, ποιος ευρωπαίος σοσιαλιστής θα ‘’έκρινε’’ ότι ο χουντοαναθρεμμένος- χουντουποστηριζόμενος- και χουντοσυμπεριφερόμενος ‘’ψευτοπρίγκηπας’’ της ..αριστεράς θα ήταν λογικό, ηθικό και έντιμο να συμπεριληφθεί στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά ‘’δημοτολόγια’’ ?
    *Κατόπιν όλων αυτών υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ !!! έλληνας που δεν ντρέπεται που την διακυβέρνηση της χώρας ‘’κατέχει’’ παράνομα και ΑΝΑΞΙΑ, το εθνικοφρονοκουμμουνιστικό αυτό ‘’χαφιεδότσουρμο’’ ?????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.