ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Παππάς και νέοι καναλάρχες καλούνται στην Επιτροπή Θεσμών

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα κληθούν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και οι τέσσερις υπερθεματιστές, αφού η πρόεδρός της Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε «ασμένως δεκτό» σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και το αυτοτελές αίτημα του ΚΚΕ, διά του Νίκου Καραθανασόπουλου, και της ΧΑ, διά του Γ. Αϊβατίδη.
pappas

Συναίνεσαν δε και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην όμως η ΝΔ, διά του Μάκη Βορίδη, επέμεινε να γίνει δεκτό το αίτημα που κατέθεσε πολύ νωρίς, να ασκηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που προβλέπεται ως αρμοδιότητα από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα για την Επιτροπή Θεσμών και να κληθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη διαδικασία αδειοδότησης.
Το αίτημα Βενιζέλου έγινε με βάση το άρθρο 41Α. Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι η συζήτηση θα γίνει με βάση τον Κανονισμό, δηλαδή:
- θα γίνουν δύο συνεδριάσεις, μία κάθε μήνα
- ερωτήσεις υποβάλλουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα και οι αρμόδιοι υπουργοί. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι συγκεκριμένες και περιορίζονται αυστηρώς στο θέμα της πρόσκλησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.