ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Παρών στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής

Το παρών στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
karamanlis

Με τον θεσμικό του ρόλο και ως βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ο κ. Καραμανλής συνηθίζει να παρίσταται στις ομιλίες των εκάστοτε προέδρων του κόμματος στη ΔΕΘ.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 12:31 06/09/2016

  ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ….

  Παυλόπουλοι ΚαΜένοι καλόγηροι- μας κατέστρεψαν !!!

  *Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
  *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
  *πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
  * οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
  *οι απαγωγές των Πακιστανών,
  *το Σινούκ,
  *ο Ζαχόπουλος,
  *ο Βαρθολομαίος,
  *ο Χούπης,
  * ο Παυλόπουλος και οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
  *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
  * η απογραφή,
  *η επιτήρηση,
  *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
  *τα κρυφά ομόλογα,
  * τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
  *τα γκόλντεν μπόϋς,
  *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
  *το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.
  *Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
  *Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου.

 2. ΝΜan. 12:26 06/09/2016

  Επειδή η δεξιά Μπουρδολογία μας Κούρασε: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στη «χρυσή » πενταετία Καράμανλή.
  Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:
  • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
  • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
  • Συμβασιούχοι έργου 161.383
  • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
  • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
  • Θητεία 1.542
  • Σύνολο 865.132
  • Σοκ: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος |

  Στα «γαλάζια παιδιά», που πήραν εισιτήριο διορισμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες κατά την πενταετία διακυβέρνησης Καραμανλή, αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη του Δημοσίου τις τωρινές απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις και περιορισμό υπηρεσιών και προσωπικού. Κατά το διάστημα 2004-2009 και με τη βούλα του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, που ενέκρινε τις σχετικές αποφάσεις, έγιναν περισσότερες από 865.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού, με δεδομένο ότι σε όλο τον δημόσιο τομέα απασχολούνται τώρα περίπου 670.000 υπάλληλοι.

  Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι προσλήψεις που έγιναν την περίοδο εκείνη δεν πέρασαν από τις αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ενδεικτικό είναι πως έξι στις δέκα προσλήψεις ήταν για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής. Αποτέλεσμα ήταν – όπως είχε καταγγελθεί – στις προκηρύξεις να περιλαμβάνονται φωτογραφικά κριτήρια που οδηγούσαν στην επιλογή ημετέρων. Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη. Η απουσία συγκεκριμένου αντικειμενικού πλαισίου για τη διενέργειά της είχε ως κατάληξη να λειτουργήσει απλώς ως μέσο πριμοδότησης των «γαλάζιων παιδιών».

  Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδιζε τους τότε κυβερνώντες να δημιουργήσουν νέες γενιές συμβασιούχων.
  Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων… – tanea.gr

  – Και δεν ασχοληθηκαμε – ακόμα – με τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα της εποχής διακυβερνησης του Πανεμέγιστου Εθνοπατέρα Κώστα Καραμανλή που περιμένουμε πως και πως να επιστρέψει για να ξαναβασιλέψει.

  – Μας κουράσατε….

 3. [[ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ]]
  ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !

  Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
  Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.

 4. Και να μην πήγαινε ο κοπρίτης , δεν θα έχανε η βενετιά βελόνι !

  • ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ ΩΣ…ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

   • Αγνόησε τις προειδοποιήσεις για το χρέος ο Καραμανλής.
   Ο Υφυπουργός οικ/κων της κυβέρνησης Καραμανλή αδειάζει τον πρωθυπουργό του !
   Μείζον πολιτικό ζήτημα για τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή δημιουργούν οι απόρρητες επιστολές-φωτιά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, με τις οποίες τον προειδοποιούσε από το 2008 ότι η χώρα οδηγείται εκτός αγορών και βαδί-ζει προς τη χρεοκοπία.

   *Τις επιστολές, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας (στο «Βήμα της Κυριακής»), αρνήθηκαν να σχολιάσουν στη Ν.Δ. «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση κύκλων του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, σε μια περίοδο που η Συγγρού βλέπει την πιθανό-τητα πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και τα ποσοστά της να ανεβαίνουν στις δημο-σκοπήσεις, καθιστώντας την πρώτο κόμμα, αν και όχι κατ” ανάγκην με αυτοδυναμία.
   Είναι εμφανές ότι σε αυτή τη φάση ο Αντ. Σαμαράς αποφεύγει παντοιοτρόπως να ανοίξει εσωκομματικά μέτωπα.
   * Οι προειδοποιήσεις Δούκα, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των επιστολών, ήταν σαφείς, αλλά φαίνεται ότι ο Κ. Καραμανλής τις είχε τότε αγνοήσει.

   *Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγου καιρού, σε συνέντευξή του και ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει ότι ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας, αλλά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης είχε απαντήσει «άσ” το γι” αργότερα».

   *Και το «αργότερα» οδήγησε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

   *΄Ηταν 23 Δεκεμβρίου του 2008,
   όταν ο κ. Δούκας επεσήμαινε στον Κ. Καραμανλή ότι «το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.
   Το 2008 δανειστήκαμε 47-48 δισ., 10 δισ. παραπάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ε.Ε. για συγκράτηση των ελλειμμάτων».

   Κι αν αυτή ήταν η τελευταία, είχαν προηγηθεί τρεις ακόμη επιστολές:
   * Στις 20 Ιουλίου 2004, όπου επεσήμαινε ότι «τα ταμεία είναι άδεια και υπάρχουν κρυφά χρέη».
   • Στις 8 Μαΐου 2005, όπου σημείωνε ότι «θα υπάρξει σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από την Ε.Ε. που θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, στο έλλειμμα του 2005, αλλά και στο ύψος των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και στο ρυθμό ανάπτυξης» και

   * Στις 22 Οκτωβρίου του 2008, όπου υπογράμμιζε ότι «δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνο το ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
   Αλμούνια για κυβερνήση Καραμανλή: Έλεγαν ότι η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή, ήταν ανίκανοι

   O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια και πρώην Επίτροπος Οικονομικών παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στην Καθημερινή της Κυριακής και το Νίκο Χρυσολωρά.

   Τα όσα είπε αποτελούν με διαφορά τις πλέον σκληρές δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, κατά τη…

   …διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

   *Το 2009 η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, αλλά όχι μόνο λόγω της ανακρίβειας των στατιστικών, διότι η κυβέρνηση εκείνη τη χρονιά, που ήταν και χρονιά εκλογών, ας μην ξεχνάμε, ήταν απολύτως παθητική. Μας έδωσαν το φθινόπωρο του 2008 έναν προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα για το 2009, 1,8%.
   ======================================================================
   Τον πρώτο κιόλας μήνα είχε ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ και τον Απρίλιο το έλλειμμα ήταν πάνω από 5%,
   =====================================================================
   σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας. Παρουσίασα λοιπόν μία αυστηρότατη εισήγηση στο Eurogroup με προτάσεις για την άμεση δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας. Το Eurogroup υιοθέτησε τις προτάσεις μου, αλλά η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες δεν έκανε τίποτα. Μας έλεγαν ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο σοβαρή και σκέφτονταν τις εκλογές που είχαν μπροστά τους.

   *Στις αρχές Ιουλίου, παρουσίασα μία έκθεση στο Eurogroup, η οποία αργότερα μου ζητήθηκε το 2010 και την έστειλα στην ελληνική Βουλή. Είπα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας «αν δεν υιοθετήσετε άμεσα τις προτάσεις μας, το έλλειμμά σας θα ξεπεράσει το 10%». Αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα. Μόνο μετά τις εκλογές, ο νέος υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη μας συνάντηση, μου είπε «Χοακίν, το έλλειμμα είναι πάνω από 12%». Αυτή είναι η ιστορία. Δεν ήταν στατιστικό το πρόβλημα.Το πρόβλημα ήταν η καταστροφική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών από την ελληνική κυβέρνηση το 2009, λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης και της ενασχόλησής της με τις εκλογές. Το Eurogroup τα ήξερε όλα αυτά, γιατί εγώ τους τα είπα.

   *Είχα επανειλημμένες συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό και ήταν απολύτως ενήμεροι για τις ανησυχίες μας, αλλά δεν αντέδρασαν. Το Eurogroup τότε δεν ήταν εξοπλισμένο με τα σημερινά εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης, ώστε να κάνει κάτι και δεν ήταν έτοιμο να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση.

   Σχόλιο : Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες εκδοχές για τη χρεοκοπία της χώρας όπως το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων κατά του ελληνισμού, οι μαζικοί αεροψεκασμοί που οδήγησαν στην αποβλάκωση του ελληνικού λαού, το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 κ.α.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.