ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για κακουργηματική απάτη και απιστία

Ποινική δίωξη εναντίον του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλου

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠαΣοΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
rovertos

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 - 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε 4 τράπεζες ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Βάζω στοίχημα οτι οι ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΕΣ τυφλοί της Ζακύνθου θα ενθουσιάζονται στην σκέψη μιας καταδικαστικής απόφασης εναντίον αυτού που τους έκλεισε το σπίτι !

 2. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η εξέλιξης της υπόθεσης αυτής που γίνεται οπως φαινεται στην καινούργια επίθεση εναντίον των πυροσβεστών της φωτιάς της πτώχευςης που μας κατακαίει και οχι σε αυτούς που την άναψαν.
  Δεν ψάχνετε κύριοι Εισαγγελείς υπό την ομπρέλα της διορισθεισης γενικής του ΑΠ από τον Τσίπρα που κατερακωσε την επετηρίδα …. Και ακάπου αλλού ;
  Εν πάσι περιπτώση θα ειναι ενδιαφέρουσα καθε είδηση που θα βγει με το κυνηγητό του Σπυρόπουλου και οχι «ξαδέλφου » Λιάπη ή ,
  το » γνήσιο της υπογραφής » κάποιου από την Αιγινα !
  ΓΙα τον Σπυρόπουλου, μερικοί είχαμε ακούσει οτι περιμάζεψε τους συνταξιούχους που ειναι στην Παράδεισο για χρονια , οτι δεν πληρώνονταν ο ιδιος , σαν διοικητής του ΙΚΑ στο οποίο έφερε αρκετές οικονομίες.
  Και ακόμη οτι εφεύρε το εργόσημο για τους οικιακούς βοηθούς που και αυτό αν το τηρούσαν οι επώμενοι θα ειχαμε κάποιες δίκαιες εισφορές στο κρατος μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.