ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙ...

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί, παρά τα τόσα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει, ο Τσίπρας όχι μόνον δεν πέφτει, αλλά συνεχίζει και να ηγεμονεύει στην πολιτική και δημόσια ζωή. Ερμηνείες υπάρχουν πολλές και κατά το μάλλον ή ήττον έχουν ειπωθεί και γραφτεί όλες. Η εξήγηση που δίνω εγώ περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία με τον Ντούλα τον Καραφωτιά και την Αργυρώ. Και πλέον είμαι σίγουρος πως τη στρατηγική του Τσίπρα του την υπαγορεύουν ο Φλαμπουράρης και ο Μπαλτάς αφού είναι οι μόνοι που μπορεί να έχουν διαβάσει Σταμ. Σταματίου. Άντε και ο πατέρας του Νίκου Παππά, ο Στέλιος.

Είναι παραμονές Αποκριάς. Οι χωρικοί κατέβηκαν στην πόλη για τις αποκριάτικες προμήθειες και οι γυναίκες συγύριζαν τα σπίτια, καίγανε τους φούρνους, ετοίμαζαν τις πίτες όταν μπήκε στο χωριό στρατιωτικό απόσπασμα με επικεφαλής τον Ντούλα τον Καραφωτιά, λοχία των ευζώνων. Όπως συνήθιζε ο λοχίας πήγε στο σπίτι του Προέδρου της Κοινότητας. Ο Πρόεδρος απουσίαζε, είχε πάει κι αυτός στην πρωτεύουσα της επαρχίας για υποθέσεις της υπηρεσίας, αλλά και για ψώνια. Στο σπίτι η σύζυγός του Αργυρώ, μια στρουμπουλή και δροσερή σαν κραμπολάχανο χωριάτισσα, ζύμωνε, σκυμμένη στη σκάφη, κοκκινισμένη, αναμμένη και λιγουριαστή από την πάλη με το ζυμάρι. Οι σφριγηλοί γοφοί και τα ζουμερά στήθη της ανέβασαν το αίμα στο κεφάλι του Ντούλα, ενώ τα μάτια του θάμπωσαν. Σηκώθηκε απότομα από την καρέκλα, άρχισε να βηματίζει στο δωμάτιο στρίβοντας το μουστάκι του και μονολογούσε μεγαλοφώνως:

-Μωρέ τι εχ' να γίνει. Τι εχ' να γίνει. Και θ' αργήσει νάρθει ο άντρας σου;

-Κάνα δυό ώρες.

-Τι εχ' να γίνει μωρέ, τι εχ' να γίνει.

Η Αργυρώ ανήσυχη έστριψε το πυρωμένο από το σκύψιμο και την ένταση του ζυμώματος πρόσωπό της, ιδρωμένο, σαν αχνιστή φραντζόλα, που βγαίνει ζεστή λαχταριστή, μοσχοβολημένη από τη φωτιά...

-Τι θα γίνει κυρ λοχία;

Ο Ντούλας ο Καραφωτιάς, σαν να μην άκουσε την ερώτηση, σαν απορροφημένος από τις σκέψεις του, εξακολουθούσε να βηματίζει σαν θηρίο στο δωμάτιο και να μονολογεί, στρίβοντας το μουστάκι του με νευρικότητα μεγάλη:

-Μωρέ τι θα γίνει... Μωρέ τι θα γίνει...

Η προεδρίνα άρχισε να φοβάται:

-Για το Θεό, καπετάν Ντούλα, τι θα γίνει; Έκανε τίποτα ο άνδρας μου;

-Πωπώ, τι θα γίνει° μωρέ τι θα γίνει...

-Αν πιστεύεις Θεό, κυρ λοχία, πιάστηκε η ψυχή μου τι θα γίνει;

-Το θα γίνει λέει. Να, θα χαθεί τόσος κόσμος άδικα και το χωριό μαζί. Θα κολυμπήσουμε στο αίμα.

Η Αργυρώ έμεινε ξερή, με τα χέρια ανοιχτά που τρέχανε "χαμούρια" -δηλαδή, και για όσους δεν ξέρουν τη λέξη, ζυμάρια.

-Χριστός και Παναγιά σου κυρ λοχία, γιατί τέτοιο κακό.

-Γιατί είπες; Να γιατί. Εγώ τώρα θα σε φιλήσω, εσύ θα το πεις στον άντρα σου, όταν θα 'ρθει, θα θυμώσει και θα μου ριχτεί...Εγώ θα τον σκοτώσω... Θα τρέξει το χωριό, θα τρέξουν κι οι εύζωνοι... Θα γίνει πόλεμος σωστός... Θα χαθεί κόσμος και κοσμάκης... Θ' ανάψ' το πελεκούδι, θα καεί ο τόπος, θα γίνει στάχτη το χωριό... Φαντάσου τι θα γίνει...

Κι η καϋμένη η Αργυρώ, σκουπίζουσα τα χέρια στην ποδιά της:

-Μα, αν είναι έτσι κυρ λοχία, δεν το λέω η κακομοίρα εγώ, του άντρα μου.

Ε, κάπως έτσι δεν συμπεριφέρεται και ο Τσίπρας για να μπορεί να δικαιολογήσει τα μέτρα που παίρνει. Δεν θα χυθεί αίμα αν δεν κάνουμε αυτά που θέλει η τρόικα; Δεν θα γίνει στάχτη η χώρα αν αρχίσει ο πόλεμος με τους δανειστές; Δεν θα καεί το πελεκούδι, αν δεν καθίσουμε φρόνιμα; Θα καεί. Καθόμαστε λοιπόν και μεις, φοβισμένοι σαν την Αργυρώ, να μας ...φιλήσει και τα λοιπά, λοιπά. Το έκανε με το τρίτο μνημόνιο, πρόσφατα με τους καναλάρχες, θα το κάνει και στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, και τον Οκτώβριο - Νοέμβριο στη δεύτερη αξιολόγηση. Πραγματικός Ντούλας Καραφωτιάς ο άτιμος...

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Alek 12:32 08/09/2016

  Κατά την δική μου άποψη κύριε Φελέκη η μακροημέρευση της κυβέρνησης συμβαίνει εξαιτίας των παρακάτω λόγων:
  1) Το σύστημα διακυβέρνησης της Ελλάδας προβλέπει ότι όποιος έχει 151 πιστούς βουλευτές μπορεί να κυβερνήσει 4 χρόνια ακόμα και αν είναι αντίθετοι οι υπόλοιποι 10000000 Έλληνες.
  2) Ξεσκαρτάρησε τους αντίδραστικούς βουλευτές πολύ γρήγορα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και προώθησε τους πιο ελεγχόμενους και ακίνδυνους για τον ίδιο
  3) Η διακυβέρνησή του δεν «σπάει» αυγά αλλά εντείνει την δική του ελεγχόμενη διαπλοκή
  4) Ακόμα και οι υπάρχοντες ελεγχόμενοι βουλευτές θα αντιδρούσαν στα τεκταινόμενα αλλά τους έπεισε με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αν τα παρατήσει τώρα το κόμμα θα ξανακατρακυλήσει στο 4% ενώ οι ΑΝΕΛ θα εξαφανιστούν.
  5) Δεν έχει κάνει ακόμα ανασχηματισμό για να έχει τους βουλευτές που δεν υπουργοποιήθηκαν σε διαρκή υπόσχεση υπουργοποίησεις.

 2. Γϊά την πρώτη φορά που μας «φίλησαν» Τσίπρας,Φλαμπουράρης ,Μπαλτάς και Παππάς
  παίρνοντας την θέση του λοχία των Ευζώνων” Ντούλα Καραφωτιά της παραβολής
  σας κ. Φελνίκο, έφταιξαν οι ψεύτες και ανέντιμοι αυτοί πολιτικοί
  του αφύσικου και καταστρεπτικού για το παρόν και το μελλον της πατρίδας μας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .
  Για τις υπόλοιπες όμως φορές και αυτές που μας «κοροϊδεύουν» τωρα ή θα συνεχίσουν να μας το «κάνουν» αυτο στο μελλον ,
  μεχρι να ξεκουμπιστούν ……,
  ΓΙά την ντροπή μας αυτή , φταίμε εμείς οι ιδιοι !

 3. Ιστός 12:59 07/09/2016

  Ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπάρχει????????
  =========================================================
  ΚΑΝΕΙΣ ! δεν έχει το θάρρος, τα παντελόνια να γράψει την ΑΛΗΘΕΙΑ?

  Τελικά ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης αυτής της ‘’ασυλίας’’ των εγκληματιών ?
  Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε?
  Έτσι φτάσαμε εδώ που ‘’φτάσαμε’’ !
  Ο Καραμανλής πτώχευσε την Ελλάδα, όπως ξέρουμε ΠΛΕΟΝ όλοι και κανείς δικαστής ΄η άλλος αρμόδιος υπεύθυνος, δεν άσκησε εναντίον του, οποιασδήποτε μορφής δίωξη ή και έλεγχο. Παραμένει ατιμώρητος, θρασύδειλος και μπουκωμένος εισπράττοντας την βουλευτική του αμοιβή ΧΩΡΙΣ καμία αντιπαροχή και προσφορά.
  Ο Σαμαράς έδωσε ‘’γη και ύδωρ’’ στους Γερμανούς και παρέδωσε και τον Χριστό ακόμη στο διάβολο για τιμωρία μέχρις ότου απεκάλυψε την φιλομνημονιακή του υπόσταση , προδοσία και εφιαλτική αδυναμία του και πιστεύω του.
  Ο Βενιζέλος και οι αποστάτες του, σαν άλλος Τούρκογλου, ‘’αξιώθηκε’’! να μπει ΠΡΩΤΟΣ στη λίστα των σύγχρονων αποστατών και προδοτών, προδίδοντας και παραδίδοντας την δημοκρατική παράταξη και πολιτική του υπόσταση, θυσία και βορά, στις πρόστυχες επιδιώξεις του Σαμαρά και τις προσωπικές ονειρώξεις και κομματικές εγκληματικές κυβιστήσεις του.
  Ποτέ, στη πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, μία αντιπολίτευση(Σύριζα) δεν δημιούργησε και σύλλογο άρνησης των υποχρεώσεων του πολίτη προς το δημόσιο, προκειμένου η πίεση αυτή να αναγκάσει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση να βρεθεί σε οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο.
  Μόνο Απάτριδες και ΑΘΕΟΙ μπολσεβίκοι, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή την τακτική, προκειμένου να ‘’συνυπάρξουν’’ στην ανέντιμη παραπληροφόρηση, μάζες αδύναμων οικονομικά πολιτών, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα και παρότρυνση να πέσουν στην κομματική παγίδα της αντεθνικής αντιπολίτευσης αρχικά ως διαφωνούντες και τελικά ως αντιπολιτευτικά ομοφρονούντες.
  ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’:
  Πόσο ανθέλληνας μπορεί να είσαι, ώστε να αγωνίζεσαι συνειδητά για την καταστροφή της πατρίδας σου, το μέλλον των παιδιών σου, προκειμένου να επιτύχεις την κομματική σου πρόσκαιρη, βρόμικη και ανέντιμη κατάληψη της εξουσίας?
  Μπροστά σε αυτό το πολιτικό και παραπολιτικό ..’’αποφόρι’’ φυσικό ήταν να υποστεί πολιτική ‘’ συντριβή ΄΄ και ο εθνικός μας ευεργέτης και σωτήρας Γιώργος Παπανδρέου, που σήκωσε το βάρος του αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας από την χρεοκοπία και την καταστροφή.
  Που να αντέξει σε τόση Σαμαρολάσπη , Βενιζελοκακία, Συριζομανία, καΜένη συκοφαντία , ΚΟΥΙΚ-λιανή ηλιθιότητα και τόσους οχετούς δυσωδίας του ΚΟΥΡΗ-ου υπονόμου.
  ΣΗΜΕΡΑ, που όλα είναι γνωστά και η ΑΛΗΘΕΙΑ συντρίβει την διαπλοκή και τους επίορκους, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ !τουλάχιστον, προκαλεί το γεγονός, ότι ούτε ένας έντιμος δημοκράτης , κατ΄ έννοια ή έστω και κατ΄ επίφαση, δεν σηκώνει το ανάστημά του και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ επωνύμως για την χρεοκοπία, για την δικαίωση Παπανδρέου, για την σωτηρία της χώρας και για τους ΑΘΛΙΟΥΣ προδότες και αποστάτες, που προκαλούν εκμεταλλευόμενοι την δική τους δημοσιογραφική δειλία και συμβιβασμένο ‘’ανθρωπισμό’’ τους.
  Ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπάρχει?
  ΥΓ
  Πόσοι τελικά , είναι οι δημοσιογράφοι νοικιασμένοι των εκάστοτε νταβατζήδων και πόσοι είναι ελεύθεροι και έντιμοι?

 4. ΝΜαν. 12:40 07/09/2016

  ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΑΛΕΞΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?..ΧΤΕΝΙΖΕΣΑΙ?
  ============================================
  Δεν θα μάθουμε ποιοι είναι οι ΚΛΕΠΤΕΣ της κλίκας Καραμανλή?
  Άνοιγμα των λογαριασμών σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!
  (Ο κ. Καραμανλής είναι…καλά; Πως αισθάνεται; Δεν θα τον ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΣ !!! δημοσιογράφος;)
  Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
  ==========================
  Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
  • Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη «Noliden».[4]
  • Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
  • Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της «Ανθεμιάς» είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
  • Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και «δωρεά» €9 εκατομμυρίων.[6]
  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

 5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΧΟΥΝΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

  Είναι περίεργο και πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει σήμερα .
  Όλοι μας γνωρίζουμε , τι ακριβώς συνέβη, ποιοι ευθύνονται και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα.
  *Ποιος αμφισβητεί πλέον,
  το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
  * Ποιος πλέον αμφισβητεί
  το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας?
  *Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’?
  *Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει?
  *Γιατί «βγάζουν ακόμη χολή και μίσος»?

  * Έβλαψε τη διαφθορά και ψήφισε νόμους για τους διεφθαρμένους, και αυτό ήταν ‘’η αιτία» του ανίερου πολέμου εναντίον του?
  *Ήθελε ο Βενιζέλος και του »ΚΛΕΨΕΙ» τη θέση και ξεπούλησε τα πάντα για το σκοπό αυτό?
  *Ήθελε ο Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός και συμφώνησε με τους Μπαρόζους να καταστρέψει την πατρίδα μας?
  *ΤΕΛΙΚΑ που, έβλαψε ο Παπανδρέου τον μη προνομιούχο έλληνα, τον αδύναμο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο?
  *Ποιος σήμερα αρνείται ότι παρέλαβε μια «σχηματισμένη προδοσία» από έξω κι από μέσα?
  *Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
  *Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης?
  *Και κανείς δεν μιλά σήμερα για το έγκλημα που διεπράχθη όταν ‘’έδιωξαν’’ τον Παπανδρέου!!!
  *Όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια και παραμένουμε απαθείς στην καταστροφική μανία κάθε ‘’δηλωσία’’ εξουσιολάγνου.
  **Ψηφίσαμε Σαμαρά και μετά Τσίπρα, όλα τα ΧΟΥΝΤΙΚΑ απολειφάδια και απομεινάρια?
  *Κατηγορούσαμε τον Παπανδρέου σαν ‘’Αμερικάνο’’ και τώρα γίναμε έρμαιο των επιδιώξεων του κάθε Σόρος και δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ?
  *Μεταβάλλαμε τη δημοκρατία μας σε ‘’κέντρο χουντογενών και χουντοφιλικών’’ υπερασπιστών και κληρονόμων?
  Μήπως η δημοκρατική φύση , δομή και πιστεύω του Γιώργου Παπανδρέου δεν ‘’συμβάδιζε’’ με τις χουντικές αντιλήψεις και υποδείξεις της χουντογενιάς που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα?
  [[Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  =====================
  Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο]]]….
  Αυτός είναι ο λόγος? Είναι ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ο Γιώργος Παπανδρέου και τους χαλάει τα σχέδια?
  Τελικά έχουμε ότι μας αξίζει? ΄Η γίναμε ‘’κυβερνητικοί’’ ιδιοτελείς ?

 6. κ. Φελέκη μας έχετε κουράσει με τις δήθεν εμπνευσμένες φολκλορικές ιστορίες-παραβολές σας…

  ε λοιπόν, ένας από τους λόγους που ακόμα ηγεμονεύει ο Τσίπρας -αν ισχύει αυτό- είναι γιατί εσείς όπως κι πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι εξαπολύετε άσφαιρα πυρά εναντίον της πιο ανίκανης, αυταρχικής και επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε η ελλάδα από το 1974 κι μετά…

  τα πράγματα είναι απλά, Τσίπρας-Καμμένος-Βαρουφάκης πρέπει να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο όσο πιο σύντομα γίνεται.

  όλα τ άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες

  • Ρε συ Ορέστη άντε το έγραψε μια, το έγραψε δυο, το έγραψε τρεις και τέσσερεις φορές αυτο που λες. Κάθε μέρα το ίδιο θα γράφει; Δεν πρέπει και κάτι αλλο; Και νομίζω αδικεις τον Φελεκη γιατί γράφει και τι δεν γράφει ο άνθρωπος. Και να σου πω και κάτι, εμένα οι ιστορίες-παραβολές που γράφει μου αρέσουν. Μαθαίνω και κάτι. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι

   • Καταρχήν, ο Φελέκης δεν έχει γράψει ποτέ για ειδικό δικαστήριο. Ακόμα και όταν επικρίνει σφοδρά τον σύριζα αποφεύγει -άγνωστο γιατί- να αναφερθεί σε ποινικές ευθύνες.

    επίσης, η σημερινή κυβέρνηση προσφέρει καθημερινά πολλές αφορμές για κριτική αναφορικά με το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, αν δηλ θα συνεχίσουμε να έχουμε δημοκρατία ή οδεύουμε στην τυραννία.

    φυσικά, κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αρθρογραφεί όπως νομίζει καλύτερα… με παραμύθια, παραβολές, ποιήματα κλπ κλπ

    και οι αναγνώστες κρίνουν με τη σειρά τους αν αυτός ο τρόπος είναι ο πιο ταιριαστός για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στην ελλάδα από τον ιανουάριο του 2015.

  • NMan. 17:51 07/09/2016

   ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ‘’ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ’’ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
   =========================================================
   *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.

   *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
   * Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.

   *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς

   *Η μείωση του χρέους, εκ μέρους της ΕΕ ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!

   *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?

   * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας.
   Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί .
   Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.

   *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα, όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.