ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς

Ποτάμι: 7 λόγοι να μην πανηγυρίζουν για τις τηλεοπτικές άδειες

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι μετά από 27 χρόνια ανομίας επέβαλαν κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, το Ποτάμι τονίζει ότι «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».
potami3

Σε ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση της διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη  επισημαίνει 7 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει, «η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης – άνω των 2 δις ευρώ).

Αν η κυβέρνηση είχε «μελετήσει» την πρόταση του Κινήματός μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ

- Η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί

- Το δημόσιο θα είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα λεφτά

- Ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος

- Ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος

- Οι εργαζόμενοι θα ήταν περισσότεροι

- Η δυνατότητα ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε κυβέρνηση θα ήταν μικρότερη

- Θα είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιχειρήσεις που εξαρτώνται άμεσα από κρατικό χρήμα (εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου)

Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση - ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες! - και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες» τους απαντάμε: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.