ΕΛΛΑΔΑ

Με λογιστικό πλεόνασμα, λέει η δημοτική αρχή

Ψηφίστηκε ο απολογισμός- ισολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη  συνεδρίαση της Δευτέρας, ο απολογισμός-ισολογισμός του Δήμου για το 2015.
kam

Όπως ανάφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο τέλος του 2019 ο Δήμος θα χρωστά μόνο 33 εκατομμύρια ευρώ από 280 εκατομμύρια ευρώ που χρώσταγε το 2010 σε δάνεια και προμηθευτές.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπρούλιας υπογράμμισε ότι για 5η χρονιά ο Δήμος παρουσιάζει λογιστικό πλεόνασμα, και συγκεκριμένα 23,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 59% σε σχέση με το 2014. Επίσης, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν από 12 στα 28 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, μειώθηκαν κατά 40,5% οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές, κατά 14,3% τα δάνεια και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, αλλά και τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 5 εκατομμύρια ευρώ (431,87 εκατ. ευρώ έναντι 436 ,93 εκατ. ευρώ το 2014), γεγονός που απέδωσε στα πολιτική και οικονομική κατάσταση τον προηγούμενο χρόνο και στη μείωση τελών σε κοινωνικές ομάδες.

Από την Ανοιχτή Πόλη, ο επικεφαλής της Ρήγας Αξελός τόνισε ότι η πραγματική εικόνα είναι τελείως διαφορετική, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στον ισολογισμό αναφέρεται καθυστέρηση εισπράξεων ύψους 222 εκατ. ευρώ και αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Δήμου 135 εκατ. ευρώ .

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Στέλιος Λάμπρου κάλεσε τη δημοτική αρχή να μειώσει δραστικά τα δημοτικά τέλη αφού δηλώνει ότι έχει τόσο πλεόνασμα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος χαρακτήρισε αντισυνταγματικό τον σημερινό τρόπο υπολογισμού των δημοτικών τελών και ζήτησε την αλλαγή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερες λογικές και πολιτικές.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Γιώργος Καμινης είναι ενας δημοκράτης νοικοκύρης και προοδευτικός ανθρωπος με ανθρώπινους τρόπους και αισθήματα που μας έδωσε εναν αλλο πολύ διαφορετικό τροπο διακυβέρνησης του δήμου της Αθήνας ,
    απ ´ οτι είχαμε γνωρίςε μεχρι τότε που ανέλαβε !
    Ας το δουν αυτό ορισμένοι που ψάχνουν να βρουν ορισμούς και άτομα για την κεντροαριστερά !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.