ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση στις λεκτικές επιθέσεις του Λαϊκού Κόμματος

Rainews: «Η Σύνοδος της Αθήνας, προσπάθεια για να μπει στο ράφι η λιτότητα»

«Η Σύνοδος της Αθήνας, είναι μια προσπάθεια για να μπορέσει να μπει στο ράφι η πολιτική της λιτότητας», τονίζει το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι Rainews 24.
syn

Ο απεσταλμένος του, Σένιο Μπονίνι, αναφέρεται, παράλληλα, στις λεκτικές επιθέσεις του επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «επέλεξε να τους απαντήσει με έμμεσο τρόπο».

Το Rai News προσθέτει « ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών δεσμεύει τις χώρες που την υπέγραψαν, στον τομέα της οικονομίας, για τις προτάσεις που αφορούν την κοινωνική συνοχή, για μια ανάπτυξη ίση για όλους και για την ευρωπαϊκή ατζέντα με θέμα την ασφάλεια και την διαχείριση του μεταναστευτικού».

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa, από την μεριά του, προβάλλει με έμφαση την δήλωση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών είναι σημαντική διότι προσφέρει ένα όραμα της Ευρώπης, διαφορετικό από αυτό που είχαμε στην διάθεσή μας μέχρι σήμερα».

«Ο Ματέο Ρέντσι έστειλε από την Αθήνα ένα ακόμη μήνυμα κατά της λιτότητας», γράφει το Ansa, με αναφορά και στην δήλωσή του ότι «οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι καλοί και αγαθοί, αλλά το κάλλος πρέπει να προσλάβει ηθική και όχι αισθητική σημασία».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Και ενώ γράφονται και λέγονται τα παραπάνω και αλλα πολλά στις πατρίδες των χωρών της Μεσογειακής Ε.Ε , ο Δικός μας ο Τσιπρας το παίζει τάχαμου ιυδέτερος λέγοντας μας στο ανακοινωθέν για την σύναξη οτι «η συγκέντρωσης αυτή δεν ειναι ουδεμία ομαδοποίησης εντός της Ε.Ε»
  Οχι κ. Τσίπρα ! ΟΙ συνθήκες και οι ανάγκες των εταίρων μας του Νοτου , όπως και οι δικές μας ειναι διαφορετικές απο τις ανάγκες των χωρών του Βορρά .
  Χρειάζονται οι διαφοροποιήσεις , αλλά με συναίνεση του λαού και των υπολοίπων κομμάτων της χώρας.
  Αυτό έκαναν Κύπρος και Πορτογαλλία και βγήκαν από τη ευρωπαϊκή επιτήρηση των οικονομιών τους παίρνοντας τα δάνειά τους απο την ελεύθερη αγορά χωρίς εξωγκομενα επιτόκια .

 2. ΝΜan. 23:10 09/09/2016

  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ?

  Ποιος Έλληνας αλλά και ποιος ξένος, καταλαβαίνει και πιστεύει όσα λέει ο μεγαλύτερος πολιτικός ΨΕΥΤΗΣ της ιστορίας μας?
  Τι ακριβώς μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?
  *Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την ..εξώπορτά μας?
  *Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?
  *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
  Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
  *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
  *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
  *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
  *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.
  * Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.
  Από τα μέχρι τώρα …θαύματα της συγκυβέρνησης διαπλοκής, ποιος Έλληνας θα ΨΗΦΙΖΕ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα , ως σοβαρό, υπεύθυνο και ειλικρινή πολιτικό που θα μπορούσε να βγάλει τη θέση από το χείλος του γκρεμού που την έσπρωξε?
  Ας λογικευτούμε, και ας αντιληφθούμε, ότι σε αγώνες γιγάντων , δεν συμμετέχουν λαλίστατα και άστατα ..τριζόνια.
  Με την τύχη της πατρίδας μας και των παιδιών δεν ‘’παίζουμε’’ άλλο.

 3. Κάνουν εχθρούς όπου βρεθούν και όπου σταθουν.
  Καταστρέφουν σχέσεις και φιλίες πολλών ετών και προσπαθειών

  Για τη Σύνοδο ηγετών του Νότου
  «Καρφιά» Βέμπερ σε Τσίπρα
  ==========================
  O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ επέκρινε σφοδρά την διεξαγωγή της συνόδου κορυφής των μεσογειακών χωρών της Ευρωζώνης, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θα μπορούσε να πει ένα “ευχαριστώ” στην Ευρώπη για την αλληλεγγύη της πριν προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχίες» είπε ο χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πολιτικός στην Βild της Παρασκευής.
  «Δεν χρειαζόμαστε κάθε λίγους μήνες νέες απαιτήσεις από την Αθήνα, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα πλήρως οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό ο κ. Τσίπρας καθυστερεί όμως».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.