ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κορυφαία ονόματα στη λίστα

Ρώσοι χάκερ «χτύπησαν» τον WADA και αποκαλύπτουν «ντοπαρισμένους Αμερικανούς αθλητές»

Ομάδα Ρώσων χάκερ με την ονομασία  «Fancy Bears» υποστηρίζει, πως υπέκλεψε έγγραφα από τον WADA από τα οποία προκύπτει ότι η ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν ήταν τόσο «καθαρή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλούνται οι Ρώσοι χάκερ, πρωτοκλασάτοι Αμερικανοί αθλητές βρίσκονται στη λίστα με τους ντοπαρισμένους αλλά τα ονόματά τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για άγνωστους λόγους.

Ξεχωρίζουν οι τενίστριες Σερένα και Βένους Γουίλιαμς και η γυμνάστρια Σιμόνε Μπάιλς  με 4 χρυσά μετάλλια στους αγώνες.

Βάσει των εγγράφων, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η Μπάιλς έχει κάνει χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων αλλά και αμφεταμινών, οι αδερφές Γουίλιαμς φέρονται να έχουν κάνει χρήση οξικοδόνης, πρεντισόνης και μεθυλοπρεντισολόνης, ενώ η μπασκετμπολίστρια Έλενα Ντέλε Ντόνε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αμφεταμινών.

Σύμφωνα με τον WADA, οι πληροφορίες αυτές εκτιμάται πως προέκυψαν μέσα από μία διαδικασία «ψαρέματος» από λογαριασμούς email, στην προσπάθεια των χάκερ να πλήξουν το κύρος του Διεθνούς Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ.

«Καταδικάζουμε την κυβερνο-επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντι-ντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία», αναφέρει η WADA.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.