ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρουμελιώτης: Η νέα διοίκηση της Αττικής θα προσαρμοστεί στις υποδείξεις της ΤτΕ

Την πρόθεση της νέας διοίκησης της Τράπεζας Αττικής για πλήρη προσαρμογή σε όσα υποδεικνύει η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ, μεταβίβασε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της Αττικής Τάκης Ρουμελιώτης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
roumeliotis

Mιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας ο κ. Ρουμελίωτης τόνισε ότι με την εκλογή νέας διοίκησης σήμερα ξεκινά η αποκατάσταση των λειτουργιών της τράπεζας με δυνατότητα χορήγησης νέων δανείων. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε, ξεκινά άμεσα συνεργασία με την ΤτΕ για την προσαρμογή στις απαιτήσεις της έκθεσης του SSM.

Αναφερόμενος στους στόχους της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τη γενική συνέλευση είπε ότι είναι ο περιορισμός της έκθεσης στον ELA, η μείωση του λόγου δανείου προς καταθέσεις με αύξηση καταθέσεων και λελογισμένη χορήγηση νέων δανείων, η αναδιάρθρωση της λειτουργίας της, η δημιουργία νέου οργανογράμματος και εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Συμπλήρωσε δε ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η Αττικής να μπορέσει να λειτουργήσει και σαν επενδυτική τράπεζα

«Στέλνω μήνυμα» τόνισε, «ότι δεν μπορει κανεις και δεν πρεπει να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις, αντιπαραθέσεις και συγκρουσεις. Η τράπεζα μπορεί να παίξει το ρόλο της για την ανάκαμψη της οικονομίας μέσω των κατασκευών».

Ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. "Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.