ΚΟΣΜΟΣ

Δέχθηκε πολλές σφαίρες κατά τη σύλληψή του

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ύποπτος για τις εκρήξεις στις ΗΠΑ

Ο ύποπτος που συνελήφθη χθες σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ είναι "σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση" μετά τον τραυματισμό του σε ανταλλαγή πυρών που οδήγησε στη σύλληψή του, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος, ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι, ένας 28χρονος Αμερικανός αφγανικής καταγωγής, δέχθηκε "πολλές σφαίρες" και βρισκόταν χθες βράδυ "σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση", δήλωσε ο Τζέιμς Ο'Νιλ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο Ο΄Νιλ δεν είπε αν η κατάστασή του εμποδίζει τους ερευνητές να τον ανακρίνουν.

Οι εικόνες από τη σύλληψή του στο Λίντεν, στο Νιου Τζέρσεϊ, που μεταδόθηκαν χθες δείχνουν τον Άχμαντ Χαν Ραχάμι ξαπλωμένο πάνω σε φορείο, με ματωμένο επίδεσμο γύρω από το χέρι του. Αξιωματούχος των τοπικών αρχών δήλωσε ότι τραυματίστηκε επίσης στο πόδι.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης κατά την ανταλλαγή πυρών.

Σε βάρος του Άχμαντ Χαν Ραχάμι απαγγέλθηκαν επίσημα χθες βράδυ (ώρα ΗΠΑ) κατηγορίες για πέντε απόπειρες φόνου αστυνομικών έπειτα από το επεισόδιο.

Ο Ο΄Νιλ πρόσθεσε πως η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά αν "ενήργησε πραγματικά μόνος".

"Νομίζω πως είναι καλό σημάδι ότι βρέθηκε στην είσοδο ενός κτιρίου, μπορεί κανείς να ελπίζει ότι αυτό σημαίνει πως δεν είχε πού να πάει", πρόσθεσε ο Ο' Νιλ.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να διασαφηνίσουν τα κίνητρά του, δήλωσε ο Ο' Νιλ. Δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα, λέγοντας απλώς πως η έρευνα "φέρει όλες τις προφανείς ενδείξεις μιας τρομοκρατικής ενέργειας".

Πολλές πληροφορίες έκαναν την εμφάνισή τους χθες για το ότι ο Ραχάμι είχε πάει πολλές φορές στο Αφγανιστάν, αλλά ο Ο'Νιλ δεν αναφέρθηκε σε αυτές σήμερα το πρωί.

Πολλά ΜΜΕ έκαναν επίσης λόγο για γραπτά του Άχμαντ Χαν Ραχάμι τα οποία αναφέρονται στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησαν οι αδελφοί Τσαρνάγεφ στη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013, κατά την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 260 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, το CNN μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ότι η σύζυγος του Άχμαντ Χαν Ραχάμι έφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μερικές ημέρες προτού σημειωθούν οι εκρήξεις στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεργάζονται με ομολόγους τους στο Πακιστάν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να έλθουν σε επαφή μαζί της, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Ο Ραχάμι παντρεύτηκε τη σύζυγό του στο Πακιστάν και την έφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.