ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΠΙΣΤΗ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ...

Την εποχή που οι Σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στην Ιταλία και κατέλαβαν τη Ρώμη, ένας καρδινάλιος πήγε μια μέρα να επισκεφθεί τον Πάπα. Μόλις όμως μπήκε στην αίθουσα των ακροάσεων, παρατήρησε ότι η Αυτού Παναγιότης βρισκόταν σε μια κατάσταση εκνευρισμού που δεν του ήταν συνήθης. Με όλον τον επιβαλλόμενον σεβασμό τον ρώτησε αν συνέβαινε τίποτε το εξαιρετικό.

- Αυτοί οι αξιωματικοί είναι άνω ποταμών, φώναξε ο Πάπας. Είδατε τον αξιωματικό που βγήκε πριν από σας;
- Μάλιστα. Μήπως ασέβησε προς την Παναγιότητά σας;
- Τι να σας πω. Συνέβη κάτι το πρωτοφανές στα εκκλησιαστικά χρονικά. Έρχεται μέσα ο αξιωματικός και μου λέει: "Μπορώ να προσφέρω στην Παναγιότητά σας 100.000 δολάρια;" "Αδύνατον", του απαντώ. "200.000 δολάρια", λέει εκείνος... "Αδύνατον", του ξαναλέω. "500.000". "Σας είπα, είναι περιττόν να επιμένετε". Ο Αμερικανός έφυγε χωρίς να μπορεί να καταλάβει πως ήταν δυνατόν να αρνηθώ ένα τέτοιο ποσόν. Και ξέρετε τι μου ζητούσε;
- Τι Παναγιώτατε;
- Στο τέλος κάθε προσευχής μας, αντί της λέξεως "Αμήν", να βάλουμε τη φράση "Σελ Μότορ Όϊλ"...

Νομίζω ότι απέδωσα το ανέκδοτο, γιατί περί ανεκδότου πρόκειται, περίπου όπως μου το είχε διηγηθεί ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μία από τις τρεις ή τέσσερεις, νομίζω, κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχα μαζί του. Ιδιαίτερες σχέσεις με τον μακαριστό δεν είχα και μάλιστα η εφημερίδα μου "Ο Κόσμος του Επενδυτή" του ασκούσε αυστηρή κριτική, όμως αυτές τις λίγες φορές που βρεθήκαμε είχα διαπιστώσει, όπως άλλωστε και όλοι, ότι εκτός από το χάρισμα της επικοινωνίας που διέθετε, του άρεσαν όντως τα ανέκδοτα.

Θυμήθηκα το ανέκδοτο τώρα επειδή ξανάρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα και, όπως λέει το ρεπορτάζ, η παρέα της εριτίμου κυρίας Βελκουλέσκου εμμένει στην πλήρη, και χωρίς καμμία εξαίρεση, συμμόρφωση της κυβερνήσεως ως προς τα συμφωνηθέντα τον Μάιο, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης. Και μην αναρωτιέστε τι σχέση έχει η Βελκουλέσκου με την Σελ Μότορ Όϊλ και τον Πάπα. Σε λίγο θα το μάθουμε.

Όταν θα αξιώσουν από τον Τσίπρα, στον ανασχηματισμό που θα γίνει (και στον οποίον ειρήσθω εν παρόδω θα έχουν λόγο αφού έχουν ήδη υποδείξει ποιοί υπουργοί "δεν είναι συνεργάσιμοι" ή "ανεπίδεκτοι εκπαιδεύσεως" και επομένως πρέπει ν' αλλάξουν) οι νέοι υπουργοί στον όρκο που θα δώσουν, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αναφέρουν πως, εκτός από το Σύνταγμα και τους νόμους, θα τηρούν και το μνημόνιο και, εκτός από το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού, θα υπηρετούν και τα συμφέροντα των δανειστών της Γκρίχελαντ.

Ναι, ναι πολύ φοβάμαι πως, με βάση και την προτεραία εμπειρία, η νέα "περήφανη διαπραγμάτευση" που ξεκινά θα καταλήξει κι αυτή σε παράδοση άνευ όρων. Και κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε στον πλήρη εξευτελισμό: οι υπουργοί, βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι και εν γένει όλοι οι κρατικοί λειτουργοί να ομνύουν πίστη στην τρόικα και να δεσμεύονται ότι θα εφαρμόζουν απαρεγκλίτως, με αφοσίωση άμα και ενθουσιασμό τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Αν δεν μπει έστω και τώρα κάποιο φρένο στις αξιώσεις των δανειστών, το αύριο θα 'ναι ζοφερό. Τόσο ζοφερό που θα αναγκαστεί ο σταυραετός Πολάκης εκτός από τον Ιπποκράτη να ορκίζεται και στον Ντάισελμπλουμ. Αν και κάποιοι μου λένε πως ο γιος τςι λεβεντογέννας Κρήτης αν είναι να μείνει υπουργός μπορεί να δώσει όρκο ακόμη και στον τρίτο -και στον τέταρτο δεν τον πειράζει- σύμβουλο του Φούχτελ, που μας ξανάρχεται.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν στηλώσει κάποια στιγμή τα πόδια, αρνούμενη μετά τον ευτελισμό και τον εξαπονδρισμό των Ελλήνων, οι δανειστές είναι ικανοί, εκτός από το να βάλουν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια στο ΤΑΙΠΕΔ, να απαιτήσουν οι παπάδες αντί για "αμήν" να τελειώνουν τις προσευχές με λέξεις, όπως Ζήμενς, Φράπορτ κ.α.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, και ιδίως όταν θα ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση, θα ξέρουμε αν οι άγιοι Πειραιώς, Καλαβρύτων και Θεσσαλονίκης θα λένε σε ήχο πλάγιο: ελέησον δέσποτα Σόιμπλε και μαζί με την Υπεραγία Θεοτόκο θα αναπέμπουν ύμνους και στην Ελεούσα Μέρκελ και την Γλυκοφιλούσα Λαγκάρντ...

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν σας κατάλαβα Κύριε Φελνικο.
  Θέλετε να πείτε ότι τώρα να γίνουν πραγματικοί μάγκες ο Τσίπρας και η παρέα του;;;
  Δηλαδή ήλθε η ωρα που βρέθηκε ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ;;;Μήπως από την Ρωσία Κίνα Βενεζουέλα Ιράν Κούβα Β Κορέα κτλ.;;
  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως οι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ έγιναν Μάγκες.

 2. Ε.Στ. 8:27 16/09/2016

  Φελνίκο, αδυνατώ να αντιληφθώ τι νοστιμιά βρίσκεις στο σανό. Νομίζεις ότι θα σε προφυλάξει από τη σφαγή;

 3. Παυλόπουλος: « Θα τον… σκότωνα αν σηκωνόμουν!»

  «Δεν σηκώθηκα από την καρέκλα μου όταν ο Κασιδιάρης επιτέθηκε με μπουνιές στην Λιάνα Κανέλλη, γιατί δεν μπορώ να ελέγξω τη δύναμή μου και φοβήθηκα πως, αν σηκωνόμουν όρθιος, θα τον… σκότωνα».
  Μάθατε τι έγινε με τον άλλον στην Κυψέλη. Ακόμη …κουτσαίνει και μόλις ακούσει ότι πηγαίνω στην πλατεία ..εξαφανίζεται !
  Θυμάστε τις φωτιές στην Ηλεία; Τις έσβησα με ένα… υγρό φύσημα. Ούτε χορτάρι δεν ξαναφύτρωσε !!
  Γι αυτό το σκέπτομαι πολύ πριν σηκώσω το… μαξιλάρι μου….
  Με αυτή την δήλωση ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε στους επικριτές του, που είπαν πως δεν σηκώθηκε να υπερασπιστεί τις δύο γυναίκες!
  Προκόπη σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν…

 4. S.Porky 15:54 15/09/2016

  Υπάρχει ή δεν υπάρχει; Ελληνες και οι δυό ο καθένας στόν τομέα του επιτυχημένοι εκτός από τήν ηλικία δέν βλέπω καμιά και άν υπάρχει παρακαλώ νά μου τήν πείτε τήν «διαφορά» του Τσίπρα του 2014 και τού Φελνικου τού σήμερα.
  Η ερώτηση ομως δεν ειναι αυτή η ερώτηση είναι «ποιός ειναι η κόπια καί ποιός το οριγκιναλ……

 5. freeman 14:31 15/09/2016

  Ωρέ … τιιιιιιιιι τρέχει ????
  Σαν να διάβαζα την Τσαρίνα Ζωίτσα !!!

 6. Θ.Τ. 9:01 15/09/2016

  Καμμία αμφιβολία γιά τους πιράνχας στην Ε.Ε., ΔΝΤ κ.λπ. ,
  Αλλά τούτοι εδώ δεν τους αφήνουν ν αγιάσουν,
  Είναι πολύ χειρότεροι .
  Τι συμβαίνει Κε Φελνίκο μας ?
  Διάβασα και ζαλίστηκα . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.