ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εξεταστική της Βουλής ο εκδότης των Παραπολιτικών

Σφοδρή επίθεση του Κουρτάκη στον εισαγγελέα Ντογιάκο!

Ολοκληρώθηκε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα δανειοδοτήσεων τραπεζών σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα, η κατάθεση του Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της εταιρείας «Παρά Ένα ΕΠΕ», σχετικά με τη δανειοδότηση του ομίλου του.
kourt

Αρχικά, ο κ. Κουρτάκης διευκρίνισε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Αθηνών για το δάνειο ύψους 800.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του από την Τράπεζα της Ελλάδος και γι αυτό τον λόγο έχει την ιδιότητα του υπόπτου και δεσμεύεται να παρέχει λεπτομέρειες τις οποίες θα καταθέσει ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Όπως εξήγησε, το δάνειο που πήρε η εταιρεία του από την Εθνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2014, ύψους 800.000 ευρώ είναι μη ληξιπρόθεσμο, πλήρες και ενήμερο. Πρόσθεσε, ότι ενώ προβλεπόταν η αποπληρωμή του να γίνει έως το 2019, ήδη σήμερα, έχει μειωθεί στα 111.083 ευρώ, δύομιση χρόνια νωρίτερα, και όπως είπε χαρακτηριστικά, αν με καλούσατε στο τέλος των εργασιών της ΕΕ θα είχε εξοφληθεί.

«Κινούμαι σε παράλληλη τροχιά με το έργο της εξεταστικής σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτάκης σχολιάζοντας τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει να κατεβάσει από το «site» του, το ηχητικό από τη συνομιλία που τον εμφάνιζε να συνομιλεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο και να τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια».

«Με πήρε ο κ. Σαμαράς και μου είπε ότι είναι μία αθλιότητα και να κατέβει γιατί δεν είναι η δική του φωνή», υποστήριξε ο κ. Κουρτάκης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας, ότι κόβει αποκόμματα και ασκεί διώξεις και ότι στοχοποίησε την εφημερίδα "Παραπολιτικά" γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Ντογιάκου για προφυλάκιση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε, ότι «οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πόσο αντικειμενικός είναι ο γνωστός και ως Παναθηναϊκάκιας κ. Ντογιάκος» προσθέτοντας, ότι όπως λέγεται, ο γιος του εισαγγελέα εργάζεται σε εταιρεία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ ένας άλλος πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Πατέρας, φιλοξενεί τον κ. Ντογιάκο στον Αστέρα.

Απαντώντας σχετικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, σχετικά με το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Κουρτάκης έκανε λόγο για δικαιοσύνη που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε ερώτηση σχετικά με την αντιδικία που έχει με τον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Φιλιππάκη, ο κ. Κουρτάκης υποστήριξε, ότι πρέπει να κληθεί στην εξεταστική ο εκδότης, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το μεγάλο «πολιτικό - εκδοτικό» σκάνδαλο της «Proton» και την εμπλοκή του φυγόδικου επιχειρηματία κ. Κυριακίδη που αγόραζε δημοσιογραφικά «σαπάκια», παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα.

Ο κ. Κουρτάκης κατέθεσε ακόμα ότι:

-Η διαπλοκή δεν έχει πολιτική ταυτότητα, δεξιά ή αριστερά.

-Τα μέσα ενημέρωσης της εταιρείας του δεν έχουν πολιτικό προσανατολισμό και όσα, όπως είπε, απευθύνονται σε κομματικούς στρατούς και «οπαδικά στρατόπεδα», συρρικνώνονται

-Είναι φυσιολογική η δική μου διαδρομή να καταλήξω από δημοσιογράφος σε εκδότη. Δεν θεωρώ ότι ένας αμφιλεγόμενος εργολάβος είναι σωστό να δραστηροποιείται στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο κ. Κουρτάκης διέψευσε ακόμη, ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές πανελλαδικές άδειες. «Δεν έχω καμία εμπλοκή στο τηλεοπτικό εγχείρημα του κ. Μαρινάκη.

Ήμουν δίπλα του ως φίλος», δήλωσε. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο, λέγοντας ότι είναι από τους πιο επιφανείς φοροφυγάδες της χώρας και ότι η δικαιοσύνη ερευνά για ένα ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 17:37 07/09/2016

  Μετά τον Άκη ΤΡΕΜΟΥΝ όλοι …

  Μεγαλοεκδότες, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοδικαστές, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι , υπάλληλοι, και όλοι όσοι παρασιτικά και παράνομα παράγουν και αναπαράγουν την διαπλοκή και την φοροδιαφυγή.
  Όλοι αυτοί κατάλαβαν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κτυπά την διαφθορά και την διαπλοκή, με διαρθρωτικές αλλαγές και με νόμους που ΚΑΝΕΙΣ! επί τόσα χρόνια δεν τόλμησε να σκεφτεί και να εφαρμόσει.
  Ξέρουν πια, ότι ο Γιώργος και συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα. Ψήφισαν νόμους που κανείς κλέφτης του δημοσίου ή, του λαού, δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !!
  Όλοι αυτοί οι νόμοι από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη και τους άλλους, να πιάσουν αυτούς που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ και μας… κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας και ..φοροδιαφυγής.
  Είμαστε λοιπόν πολλοί δίπλα του, είμαστε μαζί του, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα του ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.

 2. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ..ΧΡΩΜΑΤΩΝ ..

  Είναι πια κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι οι λόγοι που ώθησαν τους φοροκλέφτες και τους μαυρονταβατζήδες, να πολεμήσουν με όλα τα μέσα, ήταν η ψήφιση των νόμων με τις διαρθρωτικές αλλαγές.
  Έτσι λόγου χάρη:
  Πως μαθαίνουμε για κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ανήθικη πρόσληψη, που διατηρεί την συνδιαλλαγή και μικροπολιτική;
  Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση. Κάθε δαπάνη έργων, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!
  ΄Ετσι, ο κάθε πολίτης, μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
  Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
  Όλα αυτά από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη και τους άλλους, να πιάσουν σειρά όλα τα ‘’σκονισμένα’’ άτομα των χρυσαυλικών επιχειρήσεων, που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ της άσπρης σκόνης, και μας…κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας, οι βαλιτσομεταφορείς των διεφθαρμένων.
  Γιώργο Παπανδρέου,
  υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
  Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.