ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα συζητήσουν

Σήμερα η συνάντηση των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Το νήμα των συνομιλιών από εκεί που το άφησαν πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, αναμένεται να πιάσουν σήμερα οι αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (Χρήστος Πρωτόπαπας και Στέφανος Ξεκαλάκης) και του Ποταμιού (Δημήτρης Τσιόδρας και Παναγιώτης Αβραμίδης) στις συζητήσεις για την επόμενη μέρα του εγχειρήματος ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙZA και ΝΔ.
ÁÈÇÍÁ- ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÔÙÍ ÐÏËÉÔÉÊÙÍ ÁÑ×ÇÃÙÍ ÓÔÏ ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Η ομάδα των τεσσάρων αναμένεται να συναντηθεί στη μία το μεσημέρι, με στόχο να καταλήξει σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες επί της διαδικασίας, αλλά και της πολιτικής ουσίας, καθώς επίσης και να προετοιμάσει το ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, που προγραμματίζεται -εφόσον τελικά γίνει- για τα μέσα Σεπτέμβρη.

Επισήμως, και οι δύο πλευρές θα κάνουν ό,τι μπορούν για τη διασφάλιση της συνέχειας του εγχειρήματος, καθώς επιθυμούν τη δημιουργία ενός αυτόνομου πόλου, πολιτικά οριοθετημένου από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, ο επικεφαλής του οποίου θα εκλεγεί από τη βάση και σε συνδυασμό με μία Οργανωτική Επιτροπή, θα οδηγήσει τον νέο φορέα σε Συνέδριο.

Στην πραγματικότητα, όμως, μένουν πολλά ακόμα να συμφωνηθούν και κανείς δεν ξέρει αν οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να συμφωνήσουν σε όλα. Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν σε σαφές χρονοδιάγραμμα, όπως έχει τεθεί στο παρελθόν, με εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος από τη βάση το αργότερο ως τα τέλη Νοεμβρίου και Συνέδριο της παράταξης τον προσεχή Μάρτιο. Διαμηνύουν δε, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν αδικαιολόγητες κωλυσιεργίες, για τις οποίες στην πραγματικότητα κατηγορούν τη Σεβαστουπόλεως και πως σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν μόνοι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Την ίδια ώρα, ζητούν διαδικασίες που θα σέβονται τις ηγεσίες των κομμάτων που μετέχουν στο εγχείρημα, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν μία τρίτη ‘προσωπικότητα’ του χώρου στη θέση του επικεφαλής τυχόν εκλογικής συμμαχίας σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού.

Ανοιχτά ως τώρα, παραμένουν μεταξύ άλλων:

- Τι θα γίνει με την αυτονομία των κομμάτων ως τη δημιουργία ενιαίου φορέα. Στο Ποτάμι επιμένουν ότι θα πρέπει να ισχύσει ως τις επόμενες εκλογές, ενώ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αφήνουν το θέμα ανοιχτό

- Πώς ακριβώς θα γίνει η ψηφοφορία από τη βάση για τον νέο αρχηγό. Φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η ‘ηλεκτρονική ψηφοφορία’

- Ποιοι θα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν προκειμένου να θέσει κανείς υποψηφιότητα

- Κατά πόσον θα κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε περίπτωση εκλογών άμεσα

- Πώς θα ‘επικυρωθεί’ το προγραμματικό πλαίσιο

- Αν θα ενοποιηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες μετά την εκλογή επικεφαλής

- Πότε θα γίνει η συνάντηση των δύο αρχηγών κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.