ΕΛΛΑΔΑ

Suddeutsche Zeitung

Συμφωνία Ε.Ε. - Αιγύπτου για τους πρόσφυγες προτείνει ο Σουλτς

Δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική έρχονται στην Ευρώπη, μέσω Αιγύπτου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί ότι πρέπει να συναφθεί μια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Αιγύπτου, όπως με την Τουρκία. «Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Μάριν Σουλτς στην Suddeutsche Zeitung (SZ).

«Η προστασία των προσφύγων και η καταπολέμηση των λαθροδιακινητών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας αποδεικνύει ότι μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή χωρίς να παραιτούμεθα από τις αρχές μας» πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Τόσο στην ΕΕ όσο και στη γερμανική κυβέρνηση αυξάνεται ο φόβος ότι θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη μελλοντικά, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Η χώρα αυτή εξελίχθηκε σε δεύτερο σημαντικό σημείο εκκίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη από τη Μεσόγειο. Ο ένας στους δέκα έρχεται πλέον από την Αίγυπτο, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία έχει στη διάθεσή της η SZ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.