ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Για πληρωμή των 13 δισ. ευρώ

Συντάσσεται με την Apple η Ιρλανδία κατά της απόφασης της ΕΕ

Σε μια κίνηση η οποία λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη, η κυβέρνηση της χώρας συντάσσεται με την Apple εναντίον της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλει να προχωρήσει σε έφεση εναντίον αυτής της απόφασης.
apple-ireland-eu

Το κυβερνητικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή αποφάσισε ότι η Ιρλανδία θα συμμαχήσει με την Apple στη νομική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα θα παρέχει και νομικούς συμβούλους στην Αμερικανική εταιρεία. Την απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρώσει η Ιρλανδική βουλή στα μέσα της εβδομάδας.

Η απόφαση αυτής της κυβέρνησης της Ιρλανδίας με την οποία πρακτικά λέει όχι σε έσοδα 13 δις ευρώ ή περίπου 3.000 ευρώ ανά κάτοικο της χώρας έχει να κάνει με το ότι θέλουν να διατηρήσουν σε πρώτη φάση το φιλικό προς τις εταιρείες οικονομικό περιβάλλον που έχουν χτίσει, ενώ ταυτόχρονα είναι και θέμα κύρους όπου δεν θέλουν σήμερα να αποφασίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαν συμφωνήσει τόσα χρόνια με την Apple.

Την απόφαση αυτή της Ιρλανδικής κυβέρνησης φαίνεται να στηρίζουν και πολίτες, ειδικότερα της περιοχής όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Apple για την Ευρώπη. Δήλωσαν μάλιστα στο CNN ότι αντίστοιχες επενδύσεις όπως αυτή της Apple έχουν αλλάξει πλήρως την τοπική οικονομία προς το καλύτερο. Έχουν φέρει θέσεις εργασίας, ευημερία. \\

Επιπλέον δήλωσαν ότι θεωρούν πως αν η κυβέρνηση τους αποφασίσει να ακολουθήσει τις επιταγές της Ευρωπαϊκή Ένωσης και της συγκεκριμένης απόφασης έτσι ώστε η Apple να αναγκαστεί να δώσει 13 δις ευρώ επιπλέον φόρους αυτό μακροπρόθεσμα θα αποβεί μοιραίο για την τοπική οικονομία. Αναφέρουν μάλιστα ότι δύο παράγοντες έσωσαν την τοπική οικονομία από την καταστροφή, η Apple και η φαρμακοβιομηχανία και τα δύο ήταν σε μεγάλο βαθμό ξένες επενδύσεις τις οποίες θέλουν να κρατήσουν.

Πηγή: techblog.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.