ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης για Τράπεζα Αττικής: «Θέλω να γίνει έλεγχος όλων των δανείων»

«Εγώ θέλω να γίνει έλεγχος όλων των δανείων στην Τράπεζα Αττικής», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και διερωτήθηκε με ποιον τρόπο βοήθησε ο ίδιος τον επιχειρηματία κύριο Καλογρίτσα είτε να δανειοδοτηθεί από την τράπεζα , είτε να πάρει τηλεοπτική άδεια. Ξεκαθάρισε επίσης πως ούτε είχε, ως πρόεδρος του ΤΕΕ ή Υπουργός Υποδομών εμπλοκή στη διαχείριση της Τράπεζας Αττικής, ούτε πρόκειται να έχει.  

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» ο κ Σπίρτζης διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής ; Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί απ΄ ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα».

«Είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη, των ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους να μου πει πως ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια» πρόσθεσε ο κύριος Σπίρτζης".

Ο Υπουργός Υποδομών είπε ότι «η σχέση μου με την τράπεζα Αττικής, είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό, δεν έχω ούτε δάνεια ούτε είχα κάποια συνεργασία ποτέ.Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι μέτοχος». Όπως εξήγησε ο κ Σπιρτζης κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 εως το 2015, η εμπλοκή που είχε με την Τράπεζα Αττικής ήταν να παλεύει να τη σώσει από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου,δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο των μηχανικών τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί. «Κάποιο άλλο είναι το παιχνίδι που παίζεται και κάποιο άλλη είναι η ομάδα που σταθερά επιδιώκει η τράπεζα να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο και να ελεγχθεί από άλλα κέντρα», πρόσθεσε ο κ. Σπίτζης.

Αναφορικά με τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ Σπίρτζης είπε ότι τάσσεται υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν έσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στη δημοσιότητα, όπως και όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην τράπεζα Αττικής,αλλά και σε όλες τις τράπεζες.

«Με προβληματίζει, όταν έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένους επιχειρηματίες από τον Τύπο, που απ΄ όσο ξέρω, έχουν συγκεκριμένα ανοιχτά φορολογικά θέματα και άλλα θέματα. Δε μπορεί να είναι μόνο στον έναν που έτυχε να του βαφτίσει ο εγγόνι ο υπουργός της κυβέρνησης,γιατί αυτό μας οδηγεί μαθηματικά σε άλλες σκέψεις και οι σκέψεις είναι πως στοχοποιείται η κυβέρνηση και πως γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα λόγω του ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μαζί τους για να κάνει ένα χαλκευμένο και στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια, να ευνοήσει κάποιον και να συναλλαγεί μαζί του. Η κυβέρνηση αυτό που έχει διακηρύξει και αυτό που κάνει, είναι σπάσει τα τρίγωνα της αμαρτίας τις τράπεζες, τα ΜΜΕ, το οικονομικό σύστημα και το πολιτικό σύστημα της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.